Henrik siger: Spar på strømmen om natten

Timer
En af nojsoms flittige skribenter hedder Henrik. Han har investeret i et par timere (små eldimser, der gør at man kan tænde og slukke for en kontakt også når man ikke er hjemme eller sover).
“De fleste af os har et regelmæssigt liv, sover om natten, er væk om dagen på arbejde osv. Derfor har jeg valgt at koble timere på følgende installationer.
– Routere til internettet, dette kører kun, når vi er hjemme så her kan man slukke det på hverdage i 16 timer og i weekender ca. 8 timer. Ialt sparede vi ca. 600 kr. (2 timere koster hos Harald Nyborg 200 kr.)
– De fleste huse har en cirkulationspumpe på det varme brugsvand, gør som ovennævnte, her sparede vi ca. 400 kr.
– Som med routerne, mange af de streaming enheder som er sat til hifi højtalere og stereo anlæg står og bruger en masse strøm døgnet rundt, ofte minimum 10 wat ti timen
– Som med routere, har man back up systemer kørende så er det vel nok de tager back up 1 gang i døgnet,
specielt Apple produkter er ikke så grønne som man tror! Har det selv så jeg kender det.”
nojsom siger tak til Henrik!
Spar på strømmen

3 Comments

  1. Hej Mette, ja jeg har 1 ren router og 1 kombineret router/backup i huset pga. vi har 3 etager. De bruger ca. 25 watt stykket dem vi har. Det giver en årlig besparelse på ((17 timer x 25 Watt x 260 hverdage + 8 timer x 25 watt x 110 weekend dage) x 2 routere) x 2,25 kr. pr kwh = ca. 600 kr.
    Hvis du har 12wolt halogen med tilhørende transformator så prøv også at tjekke deres tomgangsforbrug når lyset er slukket, her sparede jeg ca. 300 kr pr. lampe og jeg har 4 så…..!!
    Som alt andet så er det selvfølgelig afhængig af typer og forbrug;-)

  2. Hej Henrik. Jeg har lige fulgt dit gode råd og bl.a. sat timer på så vores internet er slukket om natten. Har brugt et sparometer til at måle strømforbruget på de forskellige apparater, men det er også muligt at holde hånden på en transformere, nogle er bygget smart og er kolde, så bruger de næsten ingen strøm, mens andre er lune og bruger noget strøm . De forskellige transformere hos os hver mellem 2 og 8 watt. Men der er et lille men, uret bruger også strøm omkring 1 watt, så den standby strøm man vil spare væk skal have en vis størrelse for at det kan svarer sig, hos mig mere end 4 watt.

Skriv et svar