Gratis antivirus

Gratis antivirus

En nojsom-læser efterlyste et tip vedrørende et godt gratis antivirusprogram. Se, inden jeg nu begynder at hive det ene produkt frem efter det andet, bør jeg lige understrege, at der er meget delte meninger om emnet. Nogen vælger moderen, andre datteren… I it-debatforummer kan man ligefrem opleve tilstande, der tangerer mudderkastning, når emnet er gratis antivirus. Derfor skal jeg med stor varsomhed komme med nogle forslag, som du kan kaste et blik på. Inden du går i gang, er det vigtigt at du husker især én ting:

Du skal kun installere ét antivirusprogram på din computer.

De fleste af læserne her på sitet, anvender en eller anden form for Windows, måske Windows XP, 7 eller 8, og her virker nedenstående programmer fremragende.

Microsoft Security Essentials
Microsoft, som står bag Windows, har udviklet deres eget program til at bekæmpe virusser med. Det hedder Microsoft Security Essentials og virker fremragende. Man kan sige at dette program mere eller mindre ”integreres” med styresystemet, og alt fungerer flydende og ubemærket. Fås på dansk.
http://windows.microsoft.com/da-dk/windows/security-essentials-download

AVG
En af de hæderkronede deltagere på dette område hedder AVG. I mange år har AVG haft et solidt ry på antivirusmarkedet, og AVG leverer et virkelig godt produkt. Du får et fint produkt, der er pakket pænt ind, og det bremser virusser og såkaldt malware på en nydelig anonym måde. Fås ikke på dansk.
http://free.avg.com/

Avira
Navnet antyder jo næsten, at her får man antivirus. Og det gør man så! Avira er lidt mere ukendt for den almindelige gennemsnitsbruger, og det er egentlig en skam, for Avira er aldeles glimrende. Programmet er blevet tildelt priser og roser. Fås ikke på dansk.
http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

BitDefender
BitDefender er at anerkendt mærke i antivirusverdenen, men i mange år kunne man kun få købeversioner af deres antivirus. Det er der nu lavet om på, og deres Free Edition får rosende omtale med på vejen. Om den er god? Det ved jeg ikke, idet jeg aldrig har prøve det den! Fås ikke på dansk.
http://www.bitdefender.com/solutions/free.html

Avast
Rosinen i pølseenden hedder Avast. Ligesom de førnævnte programmer, er Avast et gratis antivirusprogram, som absolut også bør nævnes i denne sammenhæng. Mine erfaringer med Avast er positive. Fås ikke på dansk.
http://www.avast.com

Er du rigtig meget interesseret i test af gratis antivirus? Så tjek denne uafhængige website:
www.av-test.org

OBS: De anviste fif gælder kun til Windows. Når det handler om Mac, er situationen anderledes. Her er det som udgangspunkt ikke nødvendigt med antivirus, men hvis man vil være sikker, kan man fx afprøve Avast (gratis)
http://www.avast.com/free-antivirus-mac

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *