Del høsten fra frugttræerne

Lige for tiden bugner folks æble- og pæretræer  med frugter og jeg kan næsten ikke holde ud at se al den nedfaldsfrugt, som bare ligger og rådner.

Men hvem har tid til at plukke, lægge i kasser med avispapir, sylte og henkoge alle disse naturens gaver? Ikke mange.

Så derfor – del din frugt. Sæt et skilt på havelågen, at folk er velkomne til at plukke, fyld en pose op og tag den med på arbejde eller i ungernes børnehave,sæt en spand med æbler til fri afbenyttelse skriv på Facebook, at dine venner kan komme og plukke – del ud af dine gaver, så det ikke går til spilde.

2 Comments

 1. HOV HOV!! Æbler ligger ikke ‘bare og rodner på jorden’, de indgår i naturens kredsløb, det store, komplekse, uendeligt store og meget meget smukke kredsløb vi alle er en del af. Så æbler på jorden går ikke til spilde ;o)

  Jeg vil i øvrigt, efter et meget hurtigt (overfladisk ;o) kig her på bloggen anbefale at I, vi, prøver at stikke fingeren i jorden, tænke dybere, søger efter de værdier vi måske ikke lige tænker på i det daglige, etc.
  Det simple liv, enkle liv, downzising, alt med måde, mådeholdenhed, osv. hanlder nemlig IKKE om at ‘spare penge’, det hanlder om DET GODE LIV. Vi søger alle efter at have det godt, nu og på sigt og vi ved at jo flere der har det godt, jo bedre har vi det selv. Vi har bare undervejs glemt hvad det gode liv egentlig er! Vi er blevet lokket til hurtige løsninger, der alt for ofte handler om at købe. Køb dig et stort smukt hus, med smukke møbler, et flot stel, lækkert mad – og sid der helt alene! Det er ikke lykken, vel;o)
  Fællesskabet betyder alt, vi er ikke en ø, vi er en del af noget andet, af en helhed. Derfor kan jeg da godt ønske mig noget til mig selv her og nu, som jeg ved andre ikke lige får, men jeg må hele tiden veje op, hvilke her og nu ønsker jeg vil opfylde, fremfor løsninger på længere sigt. Vi skal leve i nuet, det betyder bare ikke at vi skal glemme al viden, al sund fornuft, al selvbeherskelse eller hensyn til andre. Jeg tager måske det sidste stykke kage nu, i morgen bliver et andet stykke snuppet lige for næsen af mig ;o)

  Meditation har lært mig noget, min kat det samme: der er en indre livsglæde, som bobler frem, når vi er stille og mærker efter, en glæde ved simpelthen at være i live. Den glæde er gratis, når lige de mest fundamentale livsbetingelser er i orden: mad på bordet, tøj på kroppen, tag over hovedet.

  Selvfølgelig skal vi ikke glemme glæden ved materielle ting, ting er smukke, de skaber glæde, de kan anvendes til at skabe glæde med, og de gemmer historier, fortællinger, minder. Vi er i høj grad fysiske væsener og vi elsker at anskaffe os ting. Vi kom bare alt for langt ud af den tangent. Når man ikke gider kigge i indkøbsposerne, når man er hjemme igen, når ord som ‘powershopping’ bliver modeord, når man køber af kedsomhed, som kortvarig underholdning, så er der selvfølgelig noget helt ravruskende galt. Jeg elskede især før i tiden at gå i butikker med en veninde eller to, men hvad lavede vi egentlig? Vi kiggede på en masse ting og drømte os til en lykkeligere tilværelse, smukke og ofte også gode drømme. Vi købte ikke så meget, først gik vi på caf’e og spiste lækkert mad sammen, mens snakken gik. Måske om det vi havde set på i butikkerne, men helt sikkert om en masse andre emner vi delte med hinanden. Om eftermiddagen vendte vi så tilbage til de bedste af butikkerne og købte, måske, noget. Hjemme igen fik det jeg havde købt sin rette plads og anvendelse i mit hjem og jeg passede godt på det nyanskafne i mange mange år, for der var tale om et velovervejet indkøb og noget jeg kunne bruge til noget godt.

 2. Kære Anna – tak for dit engagerede indlæg. Herligt med input. Hvad det simple, enkle liv i virkeligheden er, tror jeg der er mange holdninger til. Det vigtige for mig på nojsom.dk er, at jeg ikke gør mig til dommer over, hvad det gode liv er og hvad der er vigtigt for den enkelte. For nogle er det lykken at drikke rigtig god rødvin, at have en virkelig dyr computer, men man kan ikke få det hele og det betyder så at de må spare/skrue ned andre steder – på nojsom finder man ideer til, hvordan man kan gøre det. God dag derude. KH Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *