Høst frø

I dag har jeg høstet frø fra bl.a. mine ærteblomster og mine rucolaplanter og det er faktisk utrolig nemt.

Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle gribe det an og jeg synes det er endnu et eksempel på, hvor meget vi har fjernet os fra det mest naturlige i verden – at høste frø til næste år. Men ingen gør det mere – vi kører bare på planteskolen hvert forår og smider et par hundrede kroner på disken. Det er jo idioti.

Det er ufattelig nemt at tage  frø fra fra sine blomster og afgrøder. Samtidig er der en del at spare, når turen går til planteskolen til foråret. Jeg bruger dem også som små værtindegaver og bytteposer med veninderne.

Det allervigtigste for at frøene kan spire til næste år er, at de er helt tørre. Lad derfor frøene sidde på planten til de er godt brune og modne, men inden de falder helt af af sig selv. Saml frø eller frøkapsler sammen og spred dem ud på et fladt og  lunt og luftigt sted uden direkte sollys. Efter nogle dage, når de er godt tørre , lægges de i papirposer eller kaffefiltre. Husk at skrive årstal og sort på posen. Frø skal opbevares et køligt, mørkt og tørt sted og det kan være lidt svært at finde i moderne huse, så det bedste sted er faktisk køleskabet. Her lægger man  frøposerne i en lufttæt plastboks.

På billedet er det dagens høst af rucola-kapsler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *