Pelargonierne skal ind nu

I mit tidligere liv – altså før jeg blev nøjsom, var jeg sjusket med mine ting. Fik ikke lige givet havemøblerne olie, lod tingene ligge ud i regnen, smed for meget ud – fordi jeg jo bare kunne købe noget nyt.

Det er slut. F.eks. har jeg opdaget at der er masser af ting, man kan gøre her i efteråret, der sparer mig mange hundrede kroner på planteskolen, når det igen bliver forår.

F.eks. at sørge for at tage mine pelargonier ind før det bliver under 5 grader – for så dør de. Det er nu, det skal gøres, for vejrudsigten lover nogle  nætter helt ned til 2 grader.

Og det er i grunde meget enkelt. Jeg tager dem op af de store potter de står i på terassen. Ryster jorden af og skærer dem langt tilbage. Så skal de bare plantes i nogle små urtepotter så lyst og køligt som muligt. Hos mig er det i det nordvendte gæsteværelse.  Her får de lidt vand, men ikke meget.

I slutningen af marts beskærer jeg dem lidt mere og begynder at vande og gøde dem.  3- 4 uger senere har de fået pæne grønne blade og de første knopper og kan komme ud i husets øvrige vindueskarme. De kommer aldrig ud i det fri før midt i maj, når jeg igen er sikker på at temperaturen hverken nat eller dag kommer under de for pelargonier magiske fem grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *