Spar på plasticposerne

Danskerne bruger ca. 460 mio. plasticposer om året. Det svarer til ca. 92 poser pr. dansker pr. år eller ca. 350 poser i en familie med fire. En plastikbærepose bruges gennemsnitlig i 20 minutter, hvorefter den bliver smidt ud. Ifølge engelske undersøgelser er det kun 1 ud af 200 plastikposer der bliver brugt igen. En pose koster mellem 2 og tre kroner. Der er altså mellem 500 kr. og 1000 kroner at spare om året ved en gang for alle at sørge for enten at genbruge de poser man allerede har købt eller endnu bedre investere i et par langtidsholdbare net.
Spar på plasticposerne.

4 Comments

  1. Plasticposer er en ressurce ligesom alt andet.
    Jeg gør det, at jeg lægger dem pænt sammen og putter dem i en anden pose fx. af papir (jeg også har fået ved et indkøb) og giver poserne til den lokale genbrugsbutik, når papirsposen er fyldt. Butikken bliver glade og jeg kommer af med poserne, og poserne bliver genbrugt! Win – win!

  2. Jeg bor selv og bruger derfor kun en rygsæk til at bære mine indkøb hjem fra forretningen. Den er mere behagelig at bære hjem end de der plastik poser og den koster ingenting at bruge hver gang.

  3. Hos IKEA kan man købe en beholder til poser, lige til at have stående under køkkenvasken. Her gemmer jeg alle de poser som man får ved tøjkøb. Så har man altid en god solid plastikposer ved hånden til indkøb, ekstra taske eller som skraldepose, når man løber tør. Til daglige indkøb købte jeg (på tilbud til 20 kr) en en kraftig og smart mulepose fra H&M so. Jeg bruger HVER gang jeg handler ind. Man sparer poser og kan ikke købe mere end at der kan være i posen. Win win.

Skriv et svar