Hej igen – hyldebærsuppe

Written by on 24. september 2012 in Mad, Oktober, Opskrifter - No comments
hyldebærr

Jeg kan huske at jeg fik det som barn. Brændende varm og dybrød hyldebærsuppe. Bærrene var plukket i haven og suppen lunede på de kolde efterårsdage. I dag tror jeg stort set ingen spiser det. Men jeg fik lyst til at prøve det igen, da min have for tiden er fyldt med tunge klaser af bær – og hvorfor lade dem gå til spilde?

Opskrift til 4 personer:

1 kg. friske hyldebær
1,5 liter vand
2 æbler
1 stang hel kanel
2 hele  nelliker
Skallen af en økocitron
100 gr. sukker
Jævning

Klip de groveste stilke væk, skyl bærrene og skær æblerne i både.
Bær, æblebåde, vand og krydderier koges sagte under låg 20 minutter.
Saften sies fra, koges op og sødes efter smag, koger 3-5 minutter
Jævn evt. med lidt kartoffelmel.

Jeg serverede suppen med ristede havregryn som drys: Rist havregryn på panden. Smelt sukkeret til det næsten er flydende, put en stor smørklat i og så havregryn. Rør rundt og køl af.

Og hvordan var det så?

Dejligt, smagfuld og hyggeligt og præcis som jeg husker det fra min barndom. Nu har jeg så sendt faklen videre til mine børn, der også var begejstrede. Og så er det billig sæsonmad fra haven.

PS: Vær opmærksom på at rå hyldebær er giftige i større mængder, derfor skal de koges som i suppen ovenover.

Leave a Comment