5 typiske madrester – og hvad du kan gøre ved dem:

Written by on 2. februar 2013 in Mad, Rester - No comments
Mad af rester

Mad af rester:
Rester af kogt ris.

Lav Nasi Goreng – steg risene på panden, suppler med små tern af løg, peberfrugt, gulerødder, hvidløg, broccoli, frosne ærter, forårsløg, hvidkål eller stort set hvilken som helst form for grøntsat du har i skuffen eller fryseren Pisk evt. et par æg og hæld dem på p anden og lad det størkne. Spis med soya og eller sød chilisauce.

Rester af kogt ris kan også bruges i en brøddej

Rester af kogt ris kan også bruges i frikadellefarsen

Rester af kogte kartofler

Kan brases på panden med løg og evt. lidt bacon

Riv kartoflerne groft, bland med æg, hvidløg salt og peber og steg dem i olie på panden til små kartoffelpandekager.

Gammeldags kartoffelmad på rugbrød med mayonaise og purløg

Som fyld i en salat

En humpel kød

Skær det i terninger, steg det på panden med løg og grøntsager

Skær det i terninger og put det på tandstikker som små spyd til madpakkerne

Som fyld i en gratin, en tærte eller en salat

I skiver på en rugbrødsmad

Tørt brød
Skær det i terninger og rist det til croutoner

Opblød det og brug det i fars

Riv lidt ost over og rist det i ovnen til lune ostebrød

Moden frugt

Skær det i terninger og blend det sammen med isterninger, evt. lidt ingefær til en smoothie

Skær det i terninger, hvis du ikke kan nå at bruge det og put det i fryseren til en smoothie

Kog det til grød eller mos, frys det ned eller lav trifli eller syltetøj af det.

 

Leave a Comment