Stop spild af mad

stop spild af mad

At stoppe med at smide mad ud er nok det enkelte initiativ, der kan spare en for flest penge i budgettet. Tal viser, at danskerne smider 20 pct. af al mad ud – og det er vel at mærke mad, der hvis det var blevet spist til tiden, frosset ned eller lavet om til en anden ret kunne være endt i danskernes mave.

Jeg har besluttet i det nye år, at jeg intet vil smide ud. Jeg er ret god til det i forvejen, men alligevel er det utroligt, hvad der sker, når man har taget sådan en beslutning. Man bliver kreativ.

Rester af ris ryger med soja og snittede grøntsager i en boks til næste dags madpakker, en pølsetump bliver lunet med et spejlæg søndag morgen, en rest müsli ryger i bolledejen, en klump ost rives og smeltes på en rugbrødsendeskive i ovnen og bliver til supplement til en suppe. Triste grøntsager får skåret bunden af og bliver puttet i iskoldt vand – snart strutter de igen. Engang imellem tømmer jeg grøntsagsskuffen for de triste elementer, skræller og koger det, blender det og smager til og har så en skøn fyldig suppe. Brødendeskiver tørrer jeg og laver det til ymerdrys eller rasp, gamle runkne æbler får nyt liv i blenderen med et stykke ingefær, bananer på vej mod sidste salgsdato fryses i skiver og bruges som fyld i smoothies, rester af piskefløde fryses ned i isterningposer og giver pift til sovsen – ja jeg kunne blive ved.

Der er heldigvis flere der begiver sig af med gode ideer til restemad.

Tjek f.eks. gruppen Rubins Restemad på Facebook

Stop spild af mad og utrættelige Selina Juul har ligefrem lavet en kogebog, hvor kendte “madører” bidrager med tips

Forbrugerrådet har lavet en resteapp, der hjælper dig på vej – søg i app store på For Resten

Læs iøvrigt mere om alle Stop Spild af Mads gode initiativer, fakta og meget mere viden på:

www.stopspildafmad.dk

Og ja restekogebogen kan købes, men også lånes på biblioteket landet over.

5 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *