Stop spild af mad

Written by on 20. januar 2013 in Mad, Rester - 5 Comments
stop spild af mad

At stoppe med at smide mad ud er nok det enkelte initiativ, der kan spare en for flest penge i budgettet. Tal viser, at danskerne smider 20 pct. af al mad ud – og det er vel at mærke mad, der hvis det var blevet spist til tiden, frosset ned eller lavet om til en anden ret kunne være endt i danskernes mave.

Jeg har besluttet i det nye år, at jeg intet vil smide ud. Jeg er ret god til det i forvejen, men alligevel er det utroligt, hvad der sker, når man har taget sådan en beslutning. Man bliver kreativ.

Rester af ris ryger med soja og snittede grøntsager i en boks til næste dags madpakker, en pølsetump bliver lunet med et spejlæg søndag morgen, en rest müsli ryger i bolledejen, en klump ost rives og smeltes på en rugbrødsendeskive i ovnen og bliver til supplement til en suppe. Triste grøntsager får skåret bunden af og bliver puttet i iskoldt vand – snart strutter de igen. Engang imellem tømmer jeg grøntsagsskuffen for de triste elementer, skræller og koger det, blender det og smager til og har så en skøn fyldig suppe. Brødendeskiver tørrer jeg og laver det til ymerdrys eller rasp, gamle runkne æbler får nyt liv i blenderen med et stykke ingefær, bananer på vej mod sidste salgsdato fryses i skiver og bruges som fyld i smoothies, rester af piskefløde fryses ned i isterningposer og giver pift til sovsen – ja jeg kunne blive ved.

Der er heldigvis flere der begiver sig af med gode ideer til restemad.

Tjek f.eks. gruppen Rubins Restemad på Facebook

Stop spild af mad og utrættelige Selina Juul har ligefrem lavet en kogebog, hvor kendte “madører” bidrager med tips

Forbrugerrådet har lavet en resteapp, der hjælper dig på vej – søg i app store på For Resten

Læs iøvrigt mere om alle Stop Spild af Mads gode initiativer, fakta og meget mere viden på:

www.stopspildafmad.dk

Og ja restekogebogen kan købes, men også lånes på biblioteket landet over.

5 Comments on "Stop spild af mad"

  1. Stop Spild Af Mad 20. januar 2013 at 19:05 · Svar

    Orv! Tak for en fantastisk omtale! Det er vi superglade for.

    Og godt at høre om din beslutning – det bakker vi op om.

    KH
    Stop Spild Af Mad

  2. Camilla Louise 21. januar 2013 at 11:45 · Svar

    Her er lidt opsigtvækkende og MEGET skræmmende læsning i samme boldgade. Det er faktisk decideret forfærdeligt: Halvdelen af den mad, der bliver produceret i verden, bliver smidt ud.

    http://www.guardian.co.uk/environment/2013/jan/10/half-world-food-waste

  3. Mikkel 24. januar 2013 at 19:14 · Svar

    Der skal kun bevidsthed til og så kan vi alle gøre en kæmpe forskel… Uden at miste noget som helst!

  4. Stop Spild Af Mad 30. januar 2013 at 19:28 · Svar

    @Camilla Louise:

    Ikke halvdelen. Disse tal er overdrevet – det er ca. 30%. (Men det er galt nok!)

    Mange tal fra denne madspildsrapport er slet ikke nye. Se her:
    http://blogs.jp.dk/stopmadspild/2013/01/18/gentagelse/

    Ydermere, har Dr. Tim Fox, manden bag madspildsrapporten, lige været i Detektor om det:
    http://www.dr.dk/P1/Detektor/Udsendelser/2013/01/21175757.htm

  5. Sarah 2. februar 2013 at 11:46 · Svar

    Her er en god ide til at bruge resterne
    http://ser-man-det.blogspot.dk/2011/10/biksemad-en-opskrift-pa-et-godt-milj.html

Leave a Comment