Billige charterrejser

Drømmer du som jeg om sol og sommer? Så kan et tilbud om en charterrejse med 40-60 pct. rabat måske være interessant?

I går talte jeg med en af nojsoms læsere – Eva, der fortalte, at hun sidste år sparede næsten halvdelen af prisen på en rejse til Playitas på Fuerteventura ved at flyve fra Hamborg.

Hendes familie består af hende selv og to halvstore børn. Ved at booke fra Tyskland fik hun ikke blot en meget billigere rejse, men også en mere fleksibel rejse. Pludselig var det muligt at komme afsted 10 dage i stedet for 7 eller 14. Det var også muligt at finde en lejlighed, der passede til tre og ikke til fire.

Ved at købe charterrejsen igennem et tysk rejsebureau og vælge afgang fra Hamborg lufthavn sparer man tusindvis af kroner og oplever samtidig, at udbuddet af rejser er meget stort og utroligt fleksibelt, da det tyske marked henvender sig til et meget større publikum og dermed er udsat for større konkurrence.

Selvfølgelig koster det penge at komme til Hamborg, men alt efter hvor man bor i landet, er det jo ikke nødvendigvis meget dyrere end at tage til København. Der er selvfølgelig ting at overveje, bl.a. at guiderne på destinationerne formentlig ikke taler dansk, ligesom der formentlig ikke er ret mange andre danske gæster – om nogen.

Og ja, det er lidt mere besværligt end at booke en dansk rejse – til gengæld er priserne også meget bedre, skulle jeg hilse og sige!

Hjemmesiden www.rejserfratyskland.dk er en dansk hjemmeside, der samler de fleste tyske tilbud, men ellers er hjemmesiden www.ltour.com stedet at gå på opdagelse.

De tyske rejseselskaber er omfattet af det tyske pakkerejsedirektiv, der ifølge www.RejserFraTyskland.dk ‘s hjemmeside ligner den danske ordning for charterrejser. Det betyder, at i tilfælde af rejseselskabets konkurs vil I være sikret pengene retur, samt at I får dækket nødvendige omkostninger til hjemtransport, hvis I allerede er på ferie. Til forskel fra den danske ordning dækkes ikke køb af flybilletter alene.

Billige charterrejser.

 

5 Comments

 1. Er man helt alene dernede?

  Du skriver at der ikke er ret mange andre gæster, om nogen.

  Jeg er med på at du mener dansktalene, men…. 😉

 2. Kære Jens Boll – tak for din kommentar.
  Jeg bliver tit spurgt om det med rejse og bæredygtighed og har gjort mig et par tanker. Jeg har det sådan med det, at i år vil jeg kun bruge penge på tre ting: 1. God Mad. 2. Frø & Planter. 3. Rejser…. Men kan man tillade sig at være klimabevidst og rejse? Det korte svar er nej. For vi ved det jo godt: Hvis man er en god klimaborger i verdenssamfundet, lever man ligesom de fattigste i de fattigeste egne i verden. Man undlader at forbruge. Man producerer ikke skrald. Man bruger ikke toiletpapir. Og da slet ikke fossile brændsler på hverken opvarmning eller transport. Man brænder heller ikke træ af, det er meget vigtigt, for det er noget af det værste. Man køber heller ikke tøj – man bytter sig højst frem til noget nyt tøj. Man køber under ingen omstændigheder møbler. Slet ikke nogen, der er transporteret langvejs fra. Man køber ikke ny elektronik. Man bruger heller ikke strøm. Man bruger ikke noget, der er lavet af plastic. Man tager heller ikke på klimabelastende hospitaler, når man er syg. Og når man spiser, så smider man intet ud – man spiser rester, komposterer og har høns, der spiser tallerkenaffald. Og så lever man af lokale råvarer – ikke noget, der er transporteret langvejs fra. Og man spiser IKKE rødt kød, der er noget af det mest klimabelastende i verden. Nå, ja, sammen med rejserne. Og de nye t-shirts og jeans, man alligevel ikke har brug for. Men ved du hvad? Man kan ikke alt. Men man kan noget. Og det, at man ikke kan alt – alt, hvad der skaber en mere grøn dagsorden – skal ikke være undskyldning for ikke at gøre noget. Bare lidt. Nu til rejserne… Jeg vælger noget andet fra, for at rejse med en lille smule bedre samvittighed. Jeg planter nogle træer, somme tider mange træer, jeg holder nogle høns og napper nogle kødfrie dage. Og jeg vil ikke købe tøj i år. Møbler har jeg altid primært fået fra andres storskrald… Jeg vil bruge mit krudt på køkkenhaven og på, at formidle gode historier om at være nøjosm. For at rejse er at leve, som H.C.Andersen og mange efter ham har sagt. Men vi skal væk fra fejl-rejserne, den klamme tur til family-resortet, som er spildte flight-miles – og over til de virkelig gode rejser. Tage rejser, hvor vi gør noget godt det sted, vi rejser hen. Hjælper. Planter. Dyrker. Deler. Og vi kan gøre det til en vane altid at bruge en mellemlanding fornuftligt – på at blive et par dage – når nu vi alligevel er der, kan vi gøre en tur ud af det… Kan vi rejse med god samvittighed? Nej. Men vi kan heller ikke være de mennesker, vi gerne vil være uden at se verden omkring os. Alt det andet kan der spares på. Det har jeg tænkt mig at gøre. Tak til Signe for denne smøre. Jeg deler den fuldstændig. KH Trine

  1. Kære Signe og Trine,

   Ja tak for en smøre.
   Jeg er fuldstændig enig i at der er meget man kan gøre og der er stor forskel på hvad vi hver især prioriterer og magter. Det vigtigste må være at foretage bevidste valg.
   Da jeg stødte på denne hjemmeside så jeg en mulighed for os, som gerne vil forsøge at gøre en forskel til at kunne få noget inspiration til evt. at gøre lidt yderligere.
   Pointen fra min kommentar (som man desværre ikke kan se ovenfor smøren) tror jeg I misforstår. Om det så er fordi i har behov for at retfærdiggøre Jeres valg med at prioritere billige flyrejser ved jeg ikke, men jeg finder det bare utroværdigt at inspirere til nøjsomhed ved at fortælle om en person, som holder nytår i Sydney og tager flere ture til Brasilien. Det har en tendens til at underminere det gode budskab. Hvis I ikke kan eller vil se det utroværdige i det så fred være med det.
   Jeg ønsker sådan set det bedste for alle, også mulighederne for at gøre nogle ting, som man virkeligt gerne vil, så længe man er bevidst om konsekvenserne af sine valg/ønsker.

   mvh
   Jens Boll

Skriv et svar