En overskrift om børn

En indledning, der vækker interesse og lokker folk til at blive på siden

Oplevelser frem for ting

Jeg har altid samlet på øjeblikke med mine børn. På oplevelser. På de små særlige ting, der gør, at man lige netop husker den ene dag fra den anden. Skønne minder sammen med børnene er noget, vi har for evigt. Det gør mig trist at høre, at mange ikke synes, de har råd til at give deres børn de oplevelser andre børn får. For mig har det at lave noget sammen og opleve sammen ikke nødvendigvis noget med økonomi at gøre. (mere…)

Tag på nattergaletur

Jeg er vild med at ændre lidt på hverdagen en gang imellem, så en helt almindelig onsdag pludselig bliver noget særligt. Måske pakker vi brød og pålæg og spiser aftensmad på stranden. Måske går vi hjem fra skole i stedet for at køre og har indlagt en lille skattejagt undervejs (tre vingummier kan gøre det). Vi holder skumringstime, hvor vi læser højt i en bog, mens mørket falder på eller vi går en aftentur efter aftensmaden i bælgragende mørke nogle gange med et stearinlys eller  en lille lygte. Ikke hver dag, slet ikke, men engang imellem.

At vække familien tidligt en forårsmorgen og pakke brød, ost og kaffe i rygsækken og tage på nattergaletur er en anden billig fornøjelse.

Både Naturstyrelsen og Danmarks Naturfredsningsforening holder guidede ture, men der er også mulighed for selv at tage afsted. Dansk Ornitologisk Forening har en imponerende database, hvortil de fugleinteresserede kan indberette, hvor de har set de forskellige fugle. Og her kan man så søge på sit lokalområde og på arten af fuglen, man ønsker at se - i dette tilfælde nattergalen. www.dofbasen.dk

Tjek evt. hvordan nattergalen og de andre fugle lyder her inden I tager afsted. Så ved I, hvad I skal lytte efter.

http://danmarksfugle.blogspot.dk/2010/01/fugle-lyde.html

Der findes også en app "Havens Fugle", der også kan afspille fuglenes sang.

Jeg synes det er allersmukkest lige når solen står op, men det kræver altså, at man selv står rigtig tidligt op, til gengæld er belønningen stor. Der er jo aldrig garanti for nattergalesang, men naturoplevelsen, den er stensikker.

Hjemmelavet sæbeboblevand

Sæbebobler bliver ved med at være sjovt og fascinerende - og de fleste børn elsker at puste, når solen skinner.

Desværre koster det sæbeboblevand let op til 80-100 kr. pr. liter og som du sikkert ved, så spildes der en del! Men man kan lave det selv utrolig let. Det kræver bare, at du næste gang, du er i Matas køber en flaske glycerin. Den koster under 30 kr. og der er til mange gange.

Opskrift på sæbeboblevand

2 dl opvaskemiddel
1 l. vand
4 spsk. glycerin

Bland - og pust!

Gratis dyrelegeplads i København

I søndags besøgte min veninde Lene 'bonderen' på Amager med sine to drenge. Bonderen er en gratis dyrelegeplads i København. Og hun var så begejstret, at hun straks anbefalede stedet til nojsom.dk. Her er gratis rideture, man kan se minigrise, kaniner, geder og en enkelt ko.
Der er også gynger, sandkasser, minigolfbaner og andre mere almindelige legeplads ting. Der er forskellige aktiviteter og 'bonderen' anbefaler, at man ringer i forvejen og hører, hvad der sker. Alt er gratis.
Man tager metroen til DR Byen og herefter er der ca. 10-15 minutters gang.

Gaven var at lære at sy

Jeg har fået den dejligste mail fra Lone, der i julegave forærede sit barnebarn Nanna et symaskinekursus, så hun kunne lære at sy. Læs her, hvad hun skriver:

"Jeg forærede mit barnebarn Nanna et symaskinekursus i julegave.

Det var en formel information med angivelse af indhold og underviser (mig), bestående af 10 klip af en times varighed med en afsluttende eksamen og efterfølgende diplom. Kurset bestod af en basisdel med at tråde, spole, skifte nål, vælge stinglængde og –type.

Denne del blev repeteret hver gang vi havde kursus – typisk 2 timer ad gangen. Og så lærte hun at bruge metoderne. Syede dukketøj, en bluse til sig selv, en grillhandske, brødkurv etc.

Afslutningsvis kom hun til eksamen i basisdisciplinerne."

Lone fik lært Nanna at sy og fik samtidig en aktivitet at være sammen om. Jeg synes det er en vildt godt idé.

Har du overvejet, at du også kan give gaver, der øser ud af den viden, du har?  Selv har jeg f.eks. jævnligt givet gaver i form af kurser til familiens ældre i brug af Skype, Ipad, Facebook og så videre.

Eller er der noget, du kunne ønske dig, at dine venner eller familie kunne lære dig? At lave farmors leverpostej, venindens geniale lagkage, at beskære træer, at holde høns?

 

Page 1 of 3

NOJSOM

Hverdags-bæredygtighed til medarbejdere og forbrugere

TRINE BAADSGAARD

Åbningstider

Mandag-Fredag 09.00 – 21.00

Lørdag-Søndag Lukket

KONTAKT

20 67 63 45

kontakt@nojsom.dk

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag hver måned grønne tips og inspirerende historier om mennesker, der skridt for skridt går i en grønnere retning.

Tak for din tilmelding