Byttemarked

Forleden hørte jeg i radioen om to unge mænd, der havde startet Østerbro Byttemarked. Hvor er det godt tænkt!

Her kan alle os med for meget skrammel i skabene ( og hvem kan sige sig helt fri for det) tage en god brugt ting under armen, som man ikke bruger mere, gå ned på byttemarkedet og tage en anden ting med hjem, som man måske har mere brug for.

Over hele verden har finanskrisen tvunget os til at finde på nye løsninger, når vores økonomiske situation ændrer sig.

For efter at vækst-nullernes forbrugsfest er ovre, og finanskrisen nu ruller hen over os, sidder vi tilbage med en masse ting – en masse veluddannede mennesker med en masse kompetencer, men ingen penge.

Hvad nu hvis vi i stedet byttede vores ting til andre ting – eller kompetencer – uden om penge.

I Grækenland, hvor krisen kradser rigtig meget, har de oprettet velstrukturerede bytte-systemer, fordi folk simpelthen ikke har penge til at købe de fornødenheder, de har brug for. Og også i USA er det en bevægelsen i fremdrift, her har den fået tilnavnet collaborative consumption – forbrugerfælleskaber.

Giv hvad du har – tag hvad du vil
Herhjemme i Danmark har to unge fyre som sagt startet Østerbro Byttemarked under overskriften ‘Gi’ hvad du har – ta’ hvad du vil’.

Her kan folk møde op med noget som de stadig følte var værdifuldt, men som de ikke længere havde brug for og så placere det i en stor pulje, hvorefter de fik lov til at vælge en ny gammel ting, som en anden havde haft med til markedet.

“Det gør noget ved folks bevidsthed, når de opdager, at der ikke er noget et-til-et forhold mellem hvad de afleverer, og hvad de kan tage. Det overrasker dem og skaber en boblende atmosfære,” siger Nicholas Krøyer Blok, initiativtager til Østerbro Byttemarked.

Følg dem på Facebook her: https://www.facebook.com/events/203998003018697/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.