Mad

En tredjedel af al den mad, der produceres smides ud. Samtidig er der mennesker, der sulter. Det er en klimamæssig, økonomisk og etisk udfordring, der vil noget – og den skal vi gøre noget ved. Basta.

Lisbeth fryser sensommerens guld

Ti kilo brombær ligger nu i fryseren til vinterens smoothies. Tak kære gavmilde brombærhegn for gratis at vitaminisere vinteren. Frysning af sensommerens goder er et must - vitaminerne holder.... og samtidig blir jeg aldrig syg... 7-9-13.... Æblerne ryger også i...

læs mere

Hvor længe kan frysevarer holde sig?

Hvor længe kan frysevarer holde sig:   Ting kan i princippet ikke blive for gamle i en fryser, men kvaliteten forringes væsentligt efter en periode. Her er den anbefalede holdbarhed:   Bær: 10-12 måneder Oksekød: 10-12 måneder Vildt: 6-8 måneder Svinekød:...

læs mere
HIP for Rema1000

HIP for Rema1000

Rema 1000 har som den eneste kæde afskaffet flerstykstilbud for at bekæmpe madspild. Og de gør endnu mere. Masser af lækker frisk frugt og grønt kasseres hos avlerne allerede inden det kommer i butikkerne – problemet er at det er blevet almindeligt at sælge frugt og...

læs mere

Genial reste-app

I alt smider vi danskere 237.000 tons mad ud årligt. Det viser tal fra Landbrug & Fødevarer. Dugfriske tal fra Miljøstyrelsen viser desuden, at en almindelig dansk familie (mor, far og 1-2 børn) beboende i et étfamiliehus smider 105 kilo god spiselig mad ud pr....

læs mere
Skær selv kødet ud

Skær selv kødet ud

Skinketern, wokstrimler og nakkekoteletter kommer alt sammen fra større udskæringer, som slagteren har stået og skåret ud - og det betaler du for. Køb i stedet for hele stege som nakkefilet og okseklump - især når de er på tilbud og skær selv kødet ud. Alt efter...

læs mere

Tag vand med hjemmefra

Jeg var rystet, da jeg først begyndte at tælle sammen, hvor mange flasker vand, jeg købte hist og pist. En flaske på en tankstation, en i cirkus, en på sportspladsen. 4-5 flasker om ugen kunne det godt løbe op i. Det svarer til ca. 300 kr. om måneden for ingenting. Nu...

læs mere
Små bøtter med youghurt

Små bøtter med youghurt

Holder dine børn også af en lille youghurt i madpakken i en særlig anledning? Mine gør - men jeg nægter altså at betale en mindre formue pr. youghurt blot fordi de er pakket lidt flot ind. Små bøtter med tætsluttende låg er løsningen (på mange ting iøvrigt). Heri...

læs mere

Tørt brød

Tørt brød og endeskiver, skæres i terninger, fryses ned og bruges til croutoner.

læs mere

Prøv kædernes egne mærker

Jeg elsker chokoladekiks. Og har altid sværget til Prinzen Rolle. Men forleden så jeg at Rema 1000 har en lang rulle chokoladekiks til det halve af mærkevaren. Jeg besluttede mig for at teste dem. Og de er - i min smag - fuldt lige så gode. Men de koster det halve. Og...

læs mere

Øllebrød – revisited

Utroligt som min nye dille griber om sig. Da jeg igår var halvvejs ved at smide et par endeskiver rugbrød i skraldespanden tænkte jeg pludselig, hvorfor ikke lave øllebrød af dem. Jeg satte skiverne i blød i nat og lavede i morges øllebrød tilsat lidt hørfrø og...

læs mere

NOJSOM.DK

Drevet og skrevet af Trine Baadsgaard
forfatter, journalist, kommunikationsrådgiver & coach

Råd til mere af det gode.
Hvordan gør vi? Hvad batter det?
Hvordan kommer vi igang?

TRINE BAADSGAARD

KONTAKT

+45 20 67 63 45

kontakt@nojsom.dk

Gratis e-bog
Vil du lave billig, klimavenlig

- og lækker mad?

Så download min e-bog med 9 tips

Billig mad er ikke ensbetydende med dårlig mad. Med mine 9 tips, kan du spare i hundredevis af kroner på madlavning måned efer måned uden at gå på kompromis med kvalitet eller sundhed. Download e-bogen og jeg sender dig efterfølgende løbende relevant information og inspiration til en nøjsom livsstil.

Tak for din tilmelding. Du finder min e-bog til download her: https://nojsom.dk/wp-content/uploads/2022/10/9-ideer-til-et-billigt-og-klimavenligt-koekken.pdf