FAQ til ‘Nojsom – uge for uge’.

Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål til ‘nojsom – uge for uge’.

Kan jeg give forløbet som en gave?
Ja, det er da årets julegaveide!
Skriv en mail til mig med oplysningerne på gavemodtageren, så sender jeg et fint gavebevis.

Er det det samme, som hvis jeg købte din bog?
Forløbet tager udgangspunkt i min bog ’Et år uden overforbrug – et livsnyders guide til 52 uger uden alt det unødvendige.’
Hver eneste uge er der udfordringer, der har potentiale til at spare dig for hundredevis af kroner. Udover alle emnerne fra bogen får du i dette forløb også adgang til en Facebookgruppe med nøjsomheds-nørder, der kan inspirere dig og holde dig fast samt adgang til at få personlige spørgsmål besvaret af mig.

Hvor lag tid skal jeg sætte af til den ugentlige opgave ?
Det er meget forskelligt. Nogle tager et par minutter, andre et par timer. Da du har adgang til alle de udfordringer, der hidtil er lagt op, kan du planlægge dem, som det passer ind i din tid.

52 uger – er virkelig meget – har jeg brug for det?
Ja, 52 uger er et helt år – og er meget. Men det er ikke sandsynligt at alle rådene passer lige til dig. Bor du i lejlighed har du f.eks. ikke brug for tips omkring hus eller have. Men jeg lover, at der er noget for alle og får du kun lavet 10 af dem er det jo også meget bedre end ingen.

Er der mest fokus på at spare eller på at være bæredygtige?
For mig skal tingene helst gå hånd i hånd – det er ægte nøjsomhed – når både ressourcer og økonomi vinder.

Er det lige meget hvornår jeg starter?
Ja, du starter bare. Jeg har dog tilpasset forløbet, så det passer nogenlunde med sæsonerne for årstiderne, højtiderne etc., for her er der også guld at hente. Men forløbet kører bare og man kan så vælge at starte forfra, når året er gået eller gå tilbage til nogle af de opgaver, man ikke fik løst.

Er du til stede i gruppen?
Ja, hver uge er jeg til stede i gruppen og byder ind og svarer på spørgsmål og kommer måske med input til helt aktuelle ting.

Hvad kunne en opgave f.eks. være?  
Vi kommer hele vejen rundt – alle dele af dit forbrug fra madspild til elektronik, kultur, rejser, børn. En uge kunne eksempel handle om vand – om hvor meget vaskemaskinen, et løbende toilet, brusebadet koster – og hvordan du kan blive mere bevidst om forbruget og spare både klimaet og pengepungen for at bruge ressourcer, der ikke er brug for.

Jeg håber du har fået svar på de mest almindelige spørgsmål i forhold til mit forløb:

Ellers skriv til mig på ugeforuge@nojsom.dk

Tilbage til tilmelding: