Hver december smider hver dansk familie i gennemsnit mad ud for 1.000 kr. Så her er det værd at gøre en indsats. Kød er en af de dyreste råvarer i køkkenet og også den, der ’koster’ flest ressourcer at producere. Så hvis du spier kød, skal det selvfølgelig bruges – til sidste bid.
En rest kød
- Skær det i terninger, og læg dem i en lille bøtte med en tandstik, så er der en ret til madpakken.
- Skær det i terninger, og steg dem på panden med løg og æg til en fyldig omelet.
- Skær det i terninger, og læg dem i en dertil indrettet bøtte i fryseren, så kan der laves biksemad af dem en gang imellem.
- Skær det i skiver, anret dem på rugbrød med en asie som dagens madpakke.
- Skær det i terninger, og steg dem evt. sammen med en rest ris, snittede grøntsager og soja til en kinesisk biksemad.
En rest hakkebøf/frikadelle
- Skær dem i skiver til pålæg.
- Varm dem op, og server med et spejlæg eller en fyldig salat.
- Lav en frikadelle-/bøfsandwich
En rest kødsovs
- Suppler med majs, en dåse med bønner og krydderier, og brug den som fyld i tortillas.
- Hav en bøtte i fryseren til små rester kødsovs. Når den er fyldt, har du til et helt måltid.
- Frys en lille rest ned for sig selv, som kan bruges en aften, du eller dit barn er alene hjemme.
- Brug den som fyld på pizza
En rest kylling
- Skær i terninger, og vend i en salat eller i en rest ris.
- Lav en lille hønsesalat med kyllingerester og mayo-karry/yoghurtdressing.
- Skær i terninger, og fordel dem i en omelet.
- Skær i skiver, og anret på rugbrød med asier og groft salt.
- Pluk kødet, og kom det i en suppe.
- Frys det ned i en bøtte med andre kyllingerester, tø det op, når der er nok til alle, og lav kylling i karry.
- Brug kyllingerester som fyld i tarteletter.
- Brug rester som fyld i madpandekager med majs, salat, agurk og dressing.
- Pluk kødet og brug det i en rillete/paté