Kød er en af de dyreste råvarer i køkkenet og også den, der ’koster’ flest ressourcer at producere. Derfor skal det bruges – til sidste bid.

En rest kød

  • Skær det i terninger, og læg dem i en lille bøtte med en tandstik, så er der en ret til madpakken.
  • Skær det i terninger, og steg dem på panden med løg og æg til en fyldig omelet.
  • Skær det i terninger, og læg dem i en dertil indrettet bøtte i fryseren, så kan der laves biksemad af dem en gang imellem.
  • Skær det i skiver, anret dem på rugbrød med en asie som dagens madpakke.
  • Skær det i terninger, og steg dem evt. sammen med en rest ris, snittede grøntsager og soja til en kinesisk biksemad.

En rest hakkebøf/frikadelle

  • Skær dem i skiver til pålæg.
  • Varm dem op, og server med et spejlæg eller en fyldig salat.
  • Lav en frikadelle-/bøfsandwich

En rest kødsovs

  • Suppler med majs, en dåse med bønner og krydderier, og brug den som fyld i tortillas.
  • Hav en bøtte i fryseren til små rester kødsovs. Når den er fyldt, har du til et helt måltid.
  • Frys en lille rest ned for sig selv, som kan bruges en aften, du eller dit barn er alene hjemme.
  • Brug den som fyld på pizza

En rest kylling

  • Skær i terninger, og vend i en salat eller i en rest ris.
  • Lav en lille hønsesalat med kyllingerester og mayo-/yoghurtdressing.
  • Skær i terninger, og fordel dem i en omelet.
  • Skær i skiver, og anret på rugbrød med asier og groft salt.
  • Pluk kødet, og kom det i en suppe.
  • Frys det ned i en bøtte med andre kyllingerester, tø det op, når der er nok til alle, og lav kylling i karry.
  • Brug kyllingerester som fyld i tarteletter.
  • Brug rester som fyld i madpandekager med majs, salat, agurk og dressing.

 

 

 

 

 

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Modtag hver måned grønne tips og inspirerende historier om mennesker, der skridt for skridt går i en grønnere retning.

Tak for din tilmelding