Har du overvejet, at du kan give gaver, der øser ud af den viden og de kundskaber, du har?
Jeg har f.eks. jævnligt givet gaver i form af ’kurser’ til familiens ældre i brug af Skype, Ipad, Facebook eller andet.

Eller er der noget, du kunne tænke dig at lære af dine venner eller din familie? At lave farmors leverpostej, bruge et excell-ark, beskære bærbuske, holde høns eller organisere og rydde op? Og kunne du ønske dig det?

Udover viden og kundskab er sådanne gaver også et løfte og ønske om tid sammen – det væsentligste, vi efter min mening, kan give og få.

En sommer ønskede jeg mig at lære at svømme langt i havet og springe på hovedet i. Det kunne min veninde og det fik jeg i fødselsdagsgave. En gang om ugen i eftersommeren mødtes vi og svømmede sammen – og jeg fik fine instruktioner undervejs (ok, det med at springe på hovedet i, udestår stadig….).

En mormor, jeg kender, sendte følgende herlige beskrivelse af sit symaskinekursus skræddersyet til sit barnebarn Nanna:

“Jeg forærede mit barnebarn Nanna et symaskinekursus i julegave. Gaven blev præsenteret som en formel information med angivelse af indhold og underviser (mig), bestående af 10 klip af en times varighed med en afsluttende eksamen og efterfølgende diplom.

Kurset bestod af en basisdel med at tråde, spole, skifte nål, vælge stinglængde og –type.

Denne del blev repeteret hver gang, vi havde kursus – typisk to timer ad gangen. Og så lærte hun at bruge metoderne. Syede dukketøj, en bluse til sig selv, en grillhandske, brødkurv etc. Afslutningsvis kom hun til eksamen i basisdisciplinerne og fik med stolthed sit fine diplom.”

Jeg synes, det er en vildt godt idé. Lone fik lært sit barnebarn at sy og de to generationer fik samtidig en aktivitet at være sammen om.

Måske kan du noget, du kan forære væk? Eller ønske noget, du gerne vil lære?