Jeg er vild med at ændre lidt på hverdagen en gang imellem, så en helt almindelig onsdag pludselig bliver noget særligt. Måske pakker vi brød og pålæg og spiser aftensmad på stranden. Måske går vi hjem fra skole i stedet for at køre og har indlagt en lille skattejagt undervejs (tre vingummier kan gøre det). Vi holder skumringstime, hvor vi læser højt i en bog, mens mørket falder på eller vi går en aftentur efter aftensmaden i bælgragende mørke nogle gange med et stearinlys eller  en lille lygte. Ikke hver dag, slet ikke, men engang imellem.

At vække familien tidligt en forårsmorgen og pakke brød, ost og kaffe i rygsækken og tage på nattergaletur er en anden billig fornøjelse.

Både Naturstyrelsen og Danmarks Naturfredsningsforening holder guidede ture, men der er også mulighed for selv at tage afsted. Dansk Ornitologisk Forening har en imponerende database, hvortil de fugleinteresserede kan indberette, hvor de har set de forskellige fugle. Og her kan man så søge på sit lokalområde og på arten af fuglen, man ønsker at se – i dette tilfælde nattergalen. www.dofbasen.dk

Tjek evt. hvordan nattergalen og de andre fugle lyder her inden I tager afsted. Så ved I, hvad I skal lytte efter.

http://danmarksfugle.blogspot.dk/2010/01/fugle-lyde.html

Der findes også en app “Havens Fugle”, der også kan afspille fuglenes sang.

Jeg synes det er allersmukkest lige når solen står op, men det kræver altså, at man selv står rigtig tidligt op, til gengæld er belønningen stor. Der er jo aldrig garanti for nattergalesang, men naturoplevelsen, den er stensikker.