Hjemmelavet hårkur til sommerhår

Tørt hår er vist uundgåeligt efter en sommer med sol, varm vind og masser af saltvand. Heldigvis behøver du kun at åbne køleskabet for at lave en god hjemmelavet hårkur til hår, der er tørt, skadet og har mistet glansen. Fordelen er selvfølgelig prisen, men også at de hjemmelavede hårmasker ikke indeholder alt det skidt, gift og kemikalier, som det frisøren bruger.
Her er nogle opskrifter, jeg har prøvet med godt resultat:

Avocado/banan:

½ moden avocado
1 banan
1 spsk. honning
3 spsk. kærnemælk
1 æg
Olivenolie

Det hele moses sammen i en skål og smøres ind i hele håret – fra hovedbund til spidser. Dæk håret med en plasticpose (ja, kønt er det ikke) og lad det sidde i ca. en halv time. Skyl og vask.

Yoghurt/Mayonaise

Æggehvide fra 1 æg
5 spsk. mayonaise
5 spsk. Youghurt naturel

Pisk æggehviden til skum. Bland med youghurt og mayo. Masser det ind i vådt hår. Dæk med plastichætte/pose og lad den sidde i 30-40 minutter.  Skyl og vask.

Dennis Knudsens øl/æg 

Slå en æggeblomme ud i en skål. Hæld en halv øl derned – det er ligegyldigt hvilken øl, du bruger. Pisk sammen så det skummer. Påfør tørt hår. Æg og øl blødgør og åbner håret så det får tilført fugt. Lad sidde ca. 30 minutter. Vask og skyl.

 

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Godt tip, det kunne være jeg skulle prøve en af dine deluxe hårkure.
    “Min” hårkur for de dovne kræver ingen “tilberedning”: Smør håret ind i kokosolie (eller olivenolie), lad det sidde i de obligatoriske 30 min under en plastikpose, vask og skyl.
    Jeg har aldrig prøvet ægge-kurene, så jeg kan ikke sige hvad der er bedst, men oliekuren tæmmer da håret, synes jeg.
    God sommer
    //Mie

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk menu