Slut med 3 for 2

Slut med 3 for 2

Forleden fik jeg denne mail fra Anne i København:

Hej følger din fine webside og synes, det er en super idé. Som enlig forsøger med et stramt budget kender jeg mange af “fiduserne”, men noget irriterer mig altid, når jeg handler: Mange supermarkeder har rabat, hvis man køber to eller tre ting af samme slags – og ellers ikke. Jeg er udemærket klar over, at det er billigere i det lange løb, men det hjælper ikke meget, når man vitterlig ikke har råd til at købe tilbuddet på en måneds budget. Derfor er jeg ofte nødt til at vælge den dyre løsning og tage én pakke, da jeg ellers ikke kan få det til at hænge sammen på den korte bane. Uden kreditmuligheder i banken er det svært at strække budgettet. Kunne det være noget at tage op på din hjemmeside? Hvorfor kan supermarkeder ikke lave flere reelle tilbud på et stk. vare i stedet for at “tvinge” kunder til at lave storkøb hver gang, man skal have pasta, kød osv. KH Anne

Her er mit svar:

Kære Anne – super tak for input. Du skal til at handle i Rema 1000, kan jeg høre. De har helt afskaffet 3 for 2 eller 1 pris bl.a. fordi det fører til at folk smider mad ud. Jeg ved, at det startede med, at en af deres indkøbere, skulle købe rugbrød med hjem og svingede forbi et supermarked, men kun kunne få tre pakker samlet, hvis han ikke ville føle sig helt til grin. Der besluttede han, at sådan skulle det ikke være hos Rema.

Herudover har Rema 1000 også indført individuelle priser på f.eks. grøntsager. Før kostede et stort og et lille rødkål  det samme, hvilket betød at de små aldrig blev solgt og altså måtte smides ud – nu betaler man pr. vægt. Og jeg ved, at de er igang med at gennemgå andre varegrupper på samme måde. Rema 1000 var også en af de supermarkedskæder, der første satte fokus på de næsten udløbne varer. Altså dem, der stadig er friske og må sælges, men kun i en dag eller to. Ofte har de gode tilbud på det og frisk kød etc. kan jo fryses. Også det forhindrer madspild. KH Trine

Dette indlæg har 8 kommentarer

 1. Det skulle jeg også til at sige: Frys ned! Kød kan fryses ned, jeg køber ofte det som blir sat meget ned grundet holdbarhed, og ser det okay ud (altså hvis kødet ikke søber i for meget blod og væde), er det bare hjem i fryseren med det. Rugbrød går samme vej, og adskillige grøntsager kan efter en skivning og kort blanchering også fryses ned. Ellers er det bare med at lave en ordentlig røvfuld suppe e.l. – og så kan det også fryses ned.

 2. Anne, du kan oprette en gratis profil på http://www.conzoomer.com og holde øje med alle dagligvaretilbud i Danmark – ét sted. Så får du også en idé om hvad der passer dig bedst i både pris og volumen.

  Du kan finde alt på alle måder om det kun er ét supermarked, én varekategori eller ét særligt produkt!

 3. Hejsa.
  Som singel handler jeg også meget i Rema 1000, netop fordi de virkelig gør en indsats på mange fronter. Ud over de ting du nævner, har de mange gode varer, som er økologiske.
  Ikke at jeg køber udelukkende det, men gør det så ofte jeg kan.
  Lige nu…siden 1 januar, gør jeg et forsøg på at gå i andres sko = have et husholdningsbudget på 1200 kr pr mdr. Kig evt forbi min blog, for at se hvordan det går 🙂
  Følger med glæde din blog, da jeg synes du har mange gode input.
  Tak for det

  1. Tusind Tak Tove – jeg kigger forbi og bidrag endelig, hvis du har flere gode tips! God dag. kh Trine

  2. Kunne man få oplyst adressen til din blog??

 4. Det lyder godt, at Rema 1000 gør det. Problemet er bare, at jeg har RIGTIG langt til Rema 1000. Jeg havde ellers en lokal Superbest (Gova Ordrupevej), der gjorde det samme, eller ihvertfald fik man en lige så billigt som rabatten på flere. Det måtte de ikke for deres brancheorganisation, så det kan man ikke længere. Iøvrigt er butikken blevet tiltagende dårligere og dårligere, så nu handler jeg ikke der undtagen af nød, hvis der er noget jeg ikke kan få andre steder.

  Når jeg har adgang til bil, kan jeg handle Rema, men ellers ikke. Jeg er dog heldig at jeg har en god grønthandler for enden af vejen.

  Men det er da underligt, når alle ved, hvor mange enlige der er – og vi kan jo ikke alle være velhavende.

 5. Hvis du ikke har råd til de “gode” tilbud, med merkøb, kunne en ide måske også være, at handle ind med en veninde. Så kan man splejse sådanne tilbud og få en hyggelig tur ud af det samtidig.
  Mvh

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk menu