Forleden fik jeg denne mail fra Anne i København:

Hej følger din fine webside og synes, det er en super idé. Som enlig forsøger med et stramt budget kender jeg mange af “fiduserne”, men noget irriterer mig altid, når jeg handler: Mange supermarkeder har rabat, hvis man køber to eller tre ting af samme slags – og ellers ikke. Jeg er udemærket klar over, at det er billigere i det lange løb, men det hjælper ikke meget, når man vitterlig ikke har råd til at købe tilbuddet på en måneds budget. Derfor er jeg ofte nødt til at vælge den dyre løsning og tage én pakke, da jeg ellers ikke kan få det til at hænge sammen på den korte bane. Uden kreditmuligheder i banken er det svært at strække budgettet. Kunne det være noget at tage op på din hjemmeside? Hvorfor kan supermarkeder ikke lave flere reelle tilbud på et stk. vare i stedet for at “tvinge” kunder til at lave storkøb hver gang, man skal have pasta, kød osv. KH Anne

Her er mit svar:

Kære Anne – super tak for input. Du skal til at handle i Rema 1000, kan jeg høre. De har helt afskaffet 3 for 2 eller 1 pris bl.a. fordi det fører til at folk smider mad ud. Jeg ved, at det startede med, at en af deres indkøbere, skulle købe rugbrød med hjem og svingede forbi et supermarked, men kun kunne få tre pakker samlet, hvis han ikke ville føle sig helt til grin. Der besluttede han, at sådan skulle det ikke være hos Rema.

Herudover har Rema 1000 også indført individuelle priser på f.eks. grøntsager. Før kostede et stort og et lille rødkål  det samme, hvilket betød at de små aldrig blev solgt og altså måtte smides ud – nu betaler man pr. vægt. Og jeg ved, at de er igang med at gennemgå andre varegrupper på samme måde. Rema 1000 var også en af de supermarkedskæder, der første satte fokus på de næsten udløbne varer. Altså dem, der stadig er friske og må sælges, men kun i en dag eller to. Ofte har de gode tilbud på det og frisk kød etc. kan jo fryses. Også det forhindrer madspild. KH Trine