For pokker, hvor skal man smørre mange madpakker igennem sit liv med 2-3 børn i husstanden. Kombineret med det faktum, at danskerne smider omkring 65 kilo mad pr. person ud om året gør jo, at en del af de rester, bør kunne anvendes i madpakken og det kan de. Hos os har svaret været små bøtter. Heri putter jeg bl.a.:
- En rest ris, blandet med finthakkede grøntsager og lidt olivenolie.
- En kogt kartoffel, hakket og rørt i et æg og hurtigt vendt på panden.
- En rest kød i terninger – spises med tandstik
- Råkosten fra aftensmaden
- Stegt fisk røres med lidt mayonaise og citronsaft
- Kyllingbryst i skiver
- Dip af creme fraiche til agurke og gulerodsstave
- Pastasalat
Når man først sætter sig det for, er der faktisk helt utrolig mange ting, man kan blandet på en ny måde, putte i bøtter og på den måde både få tømt køleskabet og skabt en god variation i madpakkerne.
Jeg smører mad til 3-5 store børn. For ikke at “skulle begynde forfra” hver morgen starter jeg ugen – gerne søndag – med lidt tv-køkken snyd: jeg laver lidt i forvejen,
Jeg skylder pebrene og agurkerne, skræller 2-3 poser gulerødder og laver skåle med humus og tzatziki. Så er jeg klar.
Mine unger har i denne uge for eksempel fået: sandwich med hjemmebagt brød, skiver af engelsk bøf fra weekenden, salat med tzatziki, revne gulerødder, kigærter og et stykke kold lasagne, pitabrød med parmaskinke, humus og tzatziki. Fast i madpakken er grøntsagsstave og frisk frugt. Bager rigtig tit friske mini-flutes, som ungerne elsker.
Det lyder uoverskuelig, men fordi alt er klar på forhånd bruger jeg sjældent mere end et kvarter på madpakkerne. Sparer mange penge til “mad købt på gaden” og bliver superstolt, når mind store drenge foreslår, at jeg laver ekstra, som de vil sælge på skolen:-)
PS: med en god køkkenmaskine er friskbagt brød til madpakkerne en let sag. Jeg blander og ølter, mens jeg laver aftensmad, sætter låg på røreskålen og lader den stå på køkkenbordet og hæve natten over. Næste morgen former jeg aflange flade portionsbrød og sætter dem i en kold ovn. De gengiver, mens ovnen varmes op og når jeg er færdig på badeværelset, er der frisk brød til madpakker og ved festlige lejligheder – også til morgenmaden.
wau Annemette. De er heldige, dine unger! Tak for inspiration!