Ny opskrift på rugbrød

Jeg har i lang tid selv bagt rugbrød. For min familie er der et par tusind at spare om året, men  efterhånden var jeg blevet lidt træt af den gamle opskrift. En veninde præsenterede mig for nylig for en  ny opskrift, som min familie og jeg er blevet helt afhængig af. Det er store, mørke rugbrød med en smag og duft af malt. Opskriften på at bage rugbrød kommer her:

Til to store brød.

DAG 1:

Surdej

1,5 liter vand

3 spsk. Salt

650 gr. Speltmel

650 gr. Rugmel

Røres godt op og står tildækket 12-24 timer

Dag 2:

2,5 dl. Vand

1 maltøl

3 spsk. Maltsirup

3 spsk. Honning

650 gr. Skårne eller knækkede rugkerner

Røres grundigt

Surdej tages fra til næste gang

Herefter blandes følgende i:

200 gr. Hørfrø

200 solsikke kerne el. græskarkerner

100 gr. Sesamfrø

Røres grundigt og fordeles i to forme og står tildækket 3 timer.

Bages på nederste rist i ovnen i 2 timer ved 180 grader

Har du ikke en surdej (og hvem har det?), så følg dette link, så kommer der en opskrift her fra Claus Meyer.