Nu kan jeg bage rugbrød

Nu kan jeg bage rugbrød

Ny opskrift på rugbrød

Jeg har i lang tid selv bagt rugbrød. For min familie er der et par tusind at spare om året, men  efterhånden var jeg blevet lidt træt af den gamle opskrift. En veninde præsenterede mig for nylig for en  ny opskrift, som min familie og jeg er blevet helt afhængig af. Det er store, mørke rugbrød med en smag og duft af malt. Opskriften på at bage rugbrød kommer her:

Til to store brød.

DAG 1:

Surdej

1,5 liter vand

3 spsk. Salt

650 gr. Speltmel

650 gr. Rugmel

Røres godt op og står tildækket 12-24 timer

Dag 2:

2,5 dl. Vand

1 maltøl

3 spsk. Maltsirup

3 spsk. Honning

650 gr. Skårne eller knækkede rugkerner

Røres grundigt

Surdej tages fra til næste gang

Herefter blandes følgende i:

200 gr. Hørfrø

200 solsikke kerne el. græskarkerner

100 gr. Sesamfrø

Røres grundigt og fordeles i to forme og står tildækket 3 timer.

Bages på nederste rist i ovnen i 2 timer ved 180 grader

Har du ikke en surdej (og hvem har det?), så følg dette link, så kommer der en opskrift her fra Claus Meyer.

 

 

Dette indlæg har 4 kommentarer

  1. Super gode ting du skriver, tak for det 🙂

    mht surdej, så kan man faktisk næsten altid købe surdej i en god helsekost og den er jo lavet på gode varer. Og så kan man bruge samme smukke surdejsglas til den surdej man tager fra (og drysser salt ud over) Easy 🙂

  2. Lige en ide til surdej, hvis man ikke selv har en. Jeg har set at man i superbrugsen kan købe et brev med surdejspulver. Jeg har ikke selv prøvet det, men går ud fra at der bare skal tilsættes vand.Lyder som en god opskrift du har der. Lige et spørgsmål: Ser ofte i opskrifter at der står “maltøl” hvad er det? Jeg har ikke så megen forstand på øl. Hvor køber man det, og ligeledes maltsirup.

    1. tak for det.
      maltsirup køber jeg i Irma, men helsekostbutikker har det også ved jeg. Maltøl finder jeg i Brugsen, i nærheden af hvidtøl mm. god fornøjelse.

  3. Hvem har en surdej. Det har alle vi som bager rugbrød 🙂 så find en ven der bager rugbrød og få en surdej…..helt gratis

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk menu