Og Karin fra Nyborg har endnu et godt tip til at spare på vandet:
Når vi koger kartofler, sker det i en gryde med dampindsats til grøntsager. Vi bruger således kun en sektion på komfuret og sparer på strømmen – og på kogevandet. Sidegevinsten er, at man får en fantastisk fond / bouillon til suppe, sovs eller simpelthen til at stille i køleskabet og drikke koldt. Samtidig sparer vi på saltet.
Jeg gør det samme bare uden indsats.Jeg lægger simpelthen de grøntsager,der skal dampes ovenpå.Ovenpå det flade grydelåg stiller jeg en kedel vand.Den hjælper med at holde dampen inde i gryden.Så får man osse noget varmt vand til te eller lignende.Det går fint
Vi bruger vores si som alligevel skal bruges bagefter til at si vandet fra pastaen, kartoflen mm.
I stedet for at tænde for ovnen, kan du i mange tilfælde tilberede maden på kogepladen. Brug din pande som vandbad til at varme en lille form med en ret, som du ellers ville sætte i ovnen. Anskaf dig et godt glaslåg til panden, så du kan se hvad der foregår. Den er hurtigt tjent ind. Skal du absolut bruge din ovn, så fyld den op. Bag noget brød – varm aftensmaden – lav rasp af det tørre franskbrød. Er det en varmluftsovn, vil tingene ikke tage smag af hinanden.