Jeg har i mange år været rigtig glad for min Golf Stationcar. Da mine børn var små var der plads til barnevogn og weekendseng. Nu er de store og jeg har ikke brug for pladsen. Og pludselig forekom det meningsløst at køre rundt i så stor en bil og bruge alle de penge på benzin og grøn ejerafgift. Jeg undersøgte markedet og har købt mig en spritny Suzuki.

Ærligt: For nogle mennesker – især mænd måske – er det rigtig vigtigt, hvilken bil de har. Det må det hjertens gerne være for min skyld. Men jeg går simpelthen ikke op i det. For mig skal den kunne køre fra A-B og penge brugt på en bil og benzin er for mig penge ud af vinduet.

Ved at skifte fra den store stationcar til den lille bil sparer jeg ca. 1650 liter benzin om året – det er rundt regnet 20.000 kr. om året jeg sparer på benzin med mit forbrug på ca. 30.000 kilometer om året. Hertil kommer min besparelse i vægtafgift, der er på ca. 5.500. Det vil sige at jeg har 25.000 kr. mere om året til alt det sjove, fordi jeg har skiftet til en mindre bil.

Trafikstyrelsen har lavet et site, hvor du kan regne ud, hvor meget du kan spare ved at købe en mere energirigtig bil. Læs her.