Som de fleste elsker jeg at rejse. Som de fleste vil jeg gerne vise mine børn verden. Jeg har selv rejst meget i det meste af verden da jeg var ung  og vil så gerne forsætte med det. Men med hus og udgifter herhjemme, to børn, overnatning og mad løber det hurtigt op og feriebudgettet strammer. I år var mit mål at vise, at man kan rejse billigt og stadig få store oplevelser.

Samtidig havde vi lejet huset ud derhjemme, så der var lidt ekstra at slå til Søren med.

Vi ville et sted hen,hvor der var varmt, hvor vi kunne snorkle og dykke og som vi kunne køre til i vores lille bil.

Valget faldt på den italienske ø Elba. Vi havde campingudstyret med og havde intet planlagt hjemmefra. Turen derned gik fint og vi ofrede en hotelovernatning i Østrig. På Elba fandt vi den skønneste campingplads lige ned til en fantastisk strand. Lille og privat  med storslået udsigt og ikke alt for meget bon-bon land. Der var altså hverken hoppepuder eller pools. Til gengæld alt det skønne vand og en fantastisk natur.

Lad mig sige med det samme, at det var en udfordring. Det var varmt, det var støvet. Men det var på mange måder også rigtig godt. Og vi kom på ferie, et varmt sted, vi fik svømmet, børnene lært at snorkle.

  • Beliggenheden var 5-stjernet. Flere af pladserne havde havudsigt til to sider. Det ville have kostet en formue på et hotel.
  • Der var legekammerater til ungerne. I løbet af dagen snorklede og svømmede de. Om aftenen spillede de fodbold eller Uno i teltet
  • Vi mødte så mange søde mennesker. F.ek.s en tysk enlig mor, der rejste rund med sine tre unger med rygsæk og uden bil. Den aften vi to delte en flaske hvidvin på stranden og talte om vores børn og forliste ægteskaber, vil jeg aldrig glemme
  • En skøn brasilianer, der havde gode input og vinkler på det at være en sammenbragt familie.
  • Børnene elskede det. Elskede nærheden når vi sov, højtlæsningen i stearinlysets skær. At spise den simple mad vi lavede på vores stormkøkken – pasta, pasta og så lidt pasta.

 

Praktisk info:

Sørg for at pakke en frysetaske. De fleste campingpladser har ikke køleskabe, men fryser. I frysetasken kan maden holde ca. 1 døgn.  Brug de store 2 liters vandflasker som fryseelementer.

Køb så få ting som muligt, der kun kan holde sig kort:

Hård ost
Tortellini/Ravioli
UHT mælk
Tørret skinke
Æg
Pølse

Ting der ikke behøver køl:
Pasta
Tomatsovs
Tun
Brød – kan ristes
Tomater
Melon

Myggenet er et must, ligesom en hængekøje havde været helt genial.