Skal vi virkelig ha’ en MINDRE bil? Ja, det skulle vi. Og egentlig startede det hos frisøren. Hun fortalte, at hendes mand havde skiftet job og var gået lidt ned i løn – og at hun gerne ville have egen salon. Så for at gøre det muligt havde de kigget på udgifterne og blandt andet besluttet at skifte den store stationcar ud med en lille bil.

Den tyggede jeg lidt på, mens regningerne på vores syv år gamle, store stationcar begyndte at vælte ind. Så var det bremsen, så var det ruden, så var det styrtøjet, eller… Vi kiggede også på benzinregningen og kunne se, at det kostede temmelig meget, at den 90 procent af tiden skulle fragte en person frem og tilbage på arbejde. Og den grønne afgift var i grunden også ret pebret. Min mand begyndte at kigge på nettet efter andre muligheder, og valget faldt på en dieselbil. En Citroën C4.
Og den er mindre. Til gengæld er den næsten helt ny, bruger for mindst 1500 kroner mindre i brændstof OM MÅNEDEN, koster 2000 mindre om året i grønne afgifter – og forhåbentlig meget mindre i reparationer. Og så er den fantastisk at køre i. Det tog mig en del uger at vænne mig til tanken om en familie på fire i en den bil, men nu er jeg glad og tilfreds. Især når jeg kigger på regningen for brændstof.