Ser din fryser ud som på billedet? Så er der guld at hente:
Næst efter min nye energibesparende bil, er min store fryser, den ene ting, der har betydet den største mulighed for at spare i min husholdning. Hvert år smider alle danske familier, hvad der svarer til 100 kilo fødevarer ud – og det er vel at mærke mad, der kunne være spist, hvis man havde planlagt tingene lidt bedre. Det er som at smide penge direkte ud af vinduet for slet ikke at tale om, at det for mig at se er totalt uetisk at smide mad ud.

Med en stor fryser og lidt system kan jeg af erfaring fortælle, at man kan spare tusindvis af kroner. Det sker ved:

  • at købe store mængder,
  • at slå til, når der er gode tilbud,
  • at fryse de rester ned, vi ikke når at spise

Men det kræver lidt fryser-etikette at få det meste ud af den – og den kommer her:

1. trin
Få styr på den fryser, du allerede har – og det der er i den:

Gennemgå det du har. Smid det ud, der er fryseskadet, for gammelt, for ubestemmeligt.
Lav en liste over det, der er tilbage og en plan for, hvornår du skal spise det.

Overvej at købe en ny, mere energirigtig og evt. større fryser.

 2. trin
Pak tingene fladt. Så fylder det mindre, er lette at stable, som bunker af papir, ligesom madvarerne hurtigere fryser ind og tør op igen.

3. trin
Lav et system. Middagsrester et sted. Brød et andet. Kød og grøntsager et tredje og fjerde sted

4. trin
Mærk det ordenligt.

Det kan godt være det er oplagt, at det er to hakkebøffer, når du lægger det ind, men tro mig – tre måneder senere, kan du ikke huske det. Derfor mærk det, du lægger ind. Hvad er det, hvor meget er der og hvad dato lægger du det ind.

5. trin
Tag varerne ud aftenen før og læg dem i køleskabet. Så sparer du også strøm i køleskabet, når fryservarene tør op. 

Læs også: Hvor længe kan frysevarerne holde sig: