Velkommen til nojsom

Noget nyt spirer, pibler og gror.  Helt almindelige mennesker som dig og mig med alt for meget skrammel i skabene gider ikke forbruge så meget mere. Vi vil forbruge mindre og klogere. Til gavn for os selv og for verden.

Det startede med mig selv – med, at jeg smed alt for meget mad ud, var ligeglad med om lyset var tændt, selvom jeg ikke skulle bruge det. Lod vandhanen løbe. Købte alt for meget tøj og brugte det sjældent. Købte i det hele taget alt for mange ”ting”, som var ligegyldige. Arbejdede alt for ufokuseret. Gradvist fik jeg en dårligere og dårligere økonomi og en dårligere og dårligere smag i munden.

Da besluttede jeg mig til at se tilbage – tilbage til den måde, jeg er opdraget på og den måde, som min familie altid har levet på.Tilbage til erkendelsen af, at man kan ikke få alt, at man må  prioritere, overveje om det nu også er nødvendigt med en ny t-shirt, beslutte at middagsmaden fra i går godt kan suppleres med en salat.  Og sige goddag til erkendelsen af, at luksus er fedt. Men ikke hver dag.

Ordet nøjsom får de fleste til at tænke på afkald, hjemmestoppede uldsokker og regnvejrsaftener i dunkel belysning, men nøjsomhed  handler i virkeligheden  om at få tilstrækkeligt af det, man har brug for – hvilket er præcis, hvad de fleste egentlig drømmer om at have.

Lad det være sagt én gang for alle. Jeg elsker sko. Nyt tøj. Eksotiske rejser. Lækre smykker. Men jeg kan ikke få det hele.

Ved at være bevidst om, hvad jeg bruger mine penge på, ved at prioritere får jeg råd til det, der er allermest vigtigt for mig. Jeg vil hellere købe den billige bodylotion og selv lave en scrub af salt for at få råd til Marc Jacobs lækre parfume eller sommerens ‘it’ neglelak fra Chanel.

Her på siden deler jeg mine tanker, mine og mange andres gode tips, råd og inspiration. Byd endelig ind.

Trine Baadsgaard

Bedste hilsner

PS – jeg søger og har heldigvis jævnligt held med at skaffe sponsorer, virksomheder og privatpersoner, der støtter nojsomheds-tanken – men  ingen fortæller mig, hvad jeg skal skrive eller mene.