Inspiration til en anderledes julekalender

Inspiration til en anderledes julekalender

Da mine børn var små var jeg frustreret over de mange små åndsvage pakker, man skulle give hver dag i december. Det meste var ligegyldigt og det handlede egentlig mere om at glæde sig og det at pakke en fin gave ud – og det ritual synes jeg er så hyggeligt. Da de blev...
Forleden gik vi ud at spise

Forleden gik vi ud at spise

Nogle gange er det underligt med tendenser…jeg har flere gange mærket noget nyt spire og gro i mig for ikke så længe efter at læse en artikel om netop det, jeg troede var helt særligt for mig. Forleden tog min datter og jeg ned i en garnbutik, fordi vi ville...
Særlige lejligheder

Særlige lejligheder

Bryllupper, barnedåb, konfirmationer, runde fødselsdage, jubilæer. Der er begivenheder i løbet af livet, der kræver noget særligt, og her kan man nemt blive ’smittet’ af, at det kræver en hel masse til en fantastisk – ofte særlig (høj) pris. Tænk eksempelvis på en...
9 tips til et klimavenligt og billigt køkken

9 tips til et klimavenligt og billigt køkken

De fleste af os, der er vokset op med en konstant voksende velstand, har en kæmpemodstand mod at spise op, spise rester, spise billigt. Vi er så bange for, at det bliver for sølle, at man virker fornæret, at det fremstår, som om man spiser gammel mad, og som om man...
nojsom – ikke nærig

nojsom – ikke nærig

Jeg bliver nogle gang spurgt om, hvorfor jeg gider at gå rundt og spare og være så nærig. Men jeg er ikke nærig – jeg er nøjsom. Og for mig er der en kæmpeforskel. Nærigpinde klamrer sig til hver eneste øre de har. Nøjsomme bruger pengene på den smartest mulige...
I am back!

I am back!

I am back. Her har været stille alt for længe – men nu skal vi i gang med at dele nøjsomme tips og trick til en grønnere hverdag. Min første bog fra 2014 er mere aktuel end nogensinde – desværre er den stort set udsolgt. Jeg har dog et lager, og sætter nu tre bøger på...
Respekt for mad

Respekt for mad

En af de kogebogsforfattere, der har lært mig meget om at bruge ressourcerne optimalt, er Camilla Plum, der med egne ord koger suppe på en pølsepind. Vi smider hver dag en masse mad ud, som kan bruges til at koge suppe på eller lave fond af, hvis man har sig det for...
20 måder at bruge en rest af kød

20 måder at bruge en rest af kød

Kød er en af de dyreste råvarer i køkkenet og også den, der ’koster’ flest ressourcer at producere. Derfor skal det bruges – til sidste bid. En rest kød Skær det i terninger, og læg dem i en lille bøtte med en tandstik, så er der en ret til madpakken. Skær det i...
Børn og nøjsomhed

Børn og nøjsomhed

Jeg har temmelig faste meninger om, hvordan jeg ønsker at opdrage mine børn. Hvilke værdier, jeg gerne vil give dem. Hvad jeg synes, er vigtigt. Et meget vigtigt punkt er, at jeg ikke ønsker at spolere dem. Det er der jo ingen forældre, der ønsker. Men når jeg ser mig...

Tilmeld Nyhedsbrev

Modtag hver måned grønne tips og inspirerende historier om mennesker, der skridt for skridt går i en grønnere retning.

Tak for din tilmelding