Særlige lejligheder

Særlige lejligheder

Bryllupper, barnedåb, konfirmationer, runde fødselsdage, jubilæer. Der er begivenheder i løbet af livet, der kræver noget særligt, og her kan man nemt blive ’smittet’ af, at det kræver en hel masse til en fantastisk – ofte særlig (høj) pris. Tænk eksempelvis på en...
Tjek forsikringen

Tjek forsikringen

Jeg er typen, der forhandler mine forsikringer ca. hvert andet år. Det tager tid, men det er måske den bedste timeløn, du nogensinde får. Jeg satte i sidste uge 1 time af til at gennemgå mine forsikringer og har fået tilbud fra et par konkurrerende...
9 tips til et klimavenligt og billigt køkken

9 tips til et klimavenligt og billigt køkken

De fleste af os, der er vokset op med en konstant voksende velstand, har en kæmpemodstand mod at spise op, spise rester, spise billigt. Vi er så bange for, at det bliver for sølle, at man virker fornæret, at det fremstår, som om man spiser gammel mad, og som om man...
nojsom – ikke nærig

nojsom – ikke nærig

Jeg bliver nogle gang spurgt om, hvorfor jeg gider at gå rundt og spare og være så nærig. Men jeg er ikke nærig – jeg er nøjsom. Og for mig er der en kæmpeforskel. Nærigpinde klamrer sig til hver eneste øre de har. Nøjsomme bruger pengene på den smartest mulige...
Høst frø

Høst frø

I disse dage har jeg høstet frø fra bl.a. mine ærteblomster, mine rucolaplanter og valmuerne – og det er faktisk utrolig nemt. Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle gribe det an og jeg synes det er endnu et eksempel på, hvor meget vi har fjernet os fra det mest...
Noget om gaver

Noget om gaver

Jeg synes det er svært med gaver efterhånden, for jeg synes ikke, jeg mangler noget og det gør de fleste af dem, jeg kender heller ikke. De fleste af dem, jeg er på gaver med, har problemer med at finde på, hvad de rent faktisk ønsker sig (!). Dette gælder også min...
I am back!

I am back!

I am back. Her har været stille alt for længe – men nu skal vi i gang med at dele nøjsomme tips og trick til en grønnere hverdag. Min første bog fra 2014 er mere aktuel end nogensinde – desværre er den stort set udsolgt. Jeg har dog et lager, og sætter nu tre bøger på...
Respekt for mad

Respekt for mad

En af de kogebogsforfattere, der har lært mig meget om at bruge ressourcerne optimalt, er Camilla Plum, der med egne ord koger suppe på en pølsepind. Vi smider hver dag en masse mad ud, som kan bruges til at koge suppe på eller lave fond af, hvis man har sig det for...
Undgå spild af frugt & grønt

Undgå spild af frugt & grønt

Frugt Runken og næsten overmoden frugt blendes med vand, mælk eller yoghurt og f.eks. ingefær til en fyldig smoothie. Alternativt skæres frugten i grove tern og lægges i en frysepose, så der altid er basisingredienser til en smoothie. Lav chutney af overmodne æbler,...

Tilmeld Nyhedsbrev

Modtag hver måned grønne tips og inspirerende historier om mennesker, der skridt for skridt går i en grønnere retning.

Tak for din tilmelding