9 tips til et klimavenligt og billigt køkken

9 tips til et klimavenligt og billigt køkken

De fleste af os, der er vokset op med en konstant voksende velstand, har en kæmpemodstand mod at spise op, spise rester, spise billigt. Vi er så bange for, at det bliver for sølle, at man virker fornæret, at det fremstår, som om man spiser gammel mad, og som om man...
Sy og lap

Sy og lap

Et par lapper til i alt 25 kr. og min gamle cashmeresweater kan bruges et par år endnu – den fejler intet andet end at der er hul på begge ærmer. Førhen smed jeg alt for meget tøj ud, når der var et hul, manglede en knap, en søm var faldet ned. På nettet er det...
20 måder at bruge en rest af kød

20 måder at bruge en rest af kød

Kød er en af de dyreste råvarer i køkkenet og også den, der ’koster’ flest ressourcer at producere. Derfor skal det bruges – til sidste bid. En rest kød Skær det i terninger, og læg dem i en lille bøtte med en tandstik, så er der en ret til madpakken. Skær det i...
Tjek forsikringen

Tjek forsikringen

Jeg er typen, der forhandler mine forsikringer ca. hvert andet år. Det tager tid, men det er måske den bedste timeløn, du nogensinde får. Jeg satte i sidste uge 1 time af til at gennemgå mine forsikringer og har fået tilbud fra et par konkurrerende...
Forleden gik vi ud at spise

Forleden gik vi ud at spise

Nogle gange er det underligt med tendenser…jeg har flere gange mærket noget nyt spire og gro i mig for ikke så længe efter at læse en artikel om netop det, jeg troede var helt særligt for mig. Forleden tog min datter og jeg ned i en garnbutik, fordi vi ville...
Særlige lejligheder

Særlige lejligheder

Bryllupper, barnedåb, konfirmationer, runde fødselsdage, jubilæer. Der er begivenheder i løbet af livet, der kræver noget særligt, og her kan man nemt blive ’smittet’ af, at det kræver en hel masse til en fantastisk – ofte særlig (høj) pris. Tænk eksempelvis på en...
nojsom – ikke nærig

nojsom – ikke nærig

Jeg bliver nogle gang spurgt om, hvorfor jeg gider at gå rundt og spare og være så nærig. Men jeg er ikke nærig – jeg er nøjsom. Og for mig er der en kæmpeforskel. Nærigpinde klamrer sig til hver eneste øre de har. Nøjsomme bruger pengene på den smartest mulige...
Respekt for mad

Respekt for mad

En af de kogebogsforfattere, der har lært mig meget om at bruge ressourcerne optimalt, er Camilla Plum, der med egne ord koger suppe på en pølsepind. Vi smider hver dag en masse mad ud, som kan bruges til at koge suppe på eller lave fond af, hvis man har sig det for...
Børn og nøjsomhed

Børn og nøjsomhed

Hvordan håndterer dine børn deres penge? Ved de, at det er en begrænset ressource, eller betaler du, hvad de har brug for? Hvad med at bruge noget tid til at få talt med dine børn om deres økonomi? Give dem noget mere ansvar? Lære dem at styre den selv? Noget tyder...

Tilmeld Nyhedsbrev

Modtag hver måned grønne tips og inspirerende historier om mennesker, der skridt for skridt går i en grønnere retning.

Tak for din tilmelding