Da mine børn var små var jeg frustreret over de mange små åndsvage pakker, man skulle give hver dag i december. Det meste var ligegyldigt og det handlede egentlig mere om at glæde sig og det at pakke en fin gave ud – og det ritual synes jeg er så hyggeligt. Da de blev større gik vi over til adventsgaver og dermed noget, de rent faktisk kunne bruge – en god bog, sportstøj, en bifbilletter etc.
De sidste par år har vi lavet en ’do-good-kalender’. Vi putter alle sammen en række gode ønsker i, tjenester man kan gøre i løbet af en dag som fx ’smil til en fremmed’, ’kontakt en du savner’, ’hjælp en, der har det svært’.

Hver morgen trækker vi en seddel og om aftenen fortæller vi om, hvad vi har gjort. Jeg synes det er med til at sætte fokus på det julen handler om for mig – nærvær, fællesskab og næstekærlighed.