Mad af rester:
Rester af kogt ris.

Lav Nasi Goreng – steg risene på panden, suppler med små tern af løg, peberfrugt, gulerødder, hvidløg, broccoli, frosne ærter, forårsløg, hvidkål eller stort set hvilken som helst form for grøntsat du har i skuffen eller fryseren Pisk evt. et par æg og hæld dem på p anden og lad det størkne. Spis med soya og eller sød chilisauce.

Rester af kogt ris kan også bruges i en brøddej

Rester af kogt ris kan også bruges i frikadellefarsen

Rester af kogte kartofler

Kan brases på panden med løg og evt. lidt bacon

Riv kartoflerne groft, bland med æg, hvidløg salt og peber og steg dem i olie på panden til små kartoffelpandekager.

Gammeldags kartoffelmad på rugbrød med mayonaise og purløg

Som fyld i en salat

En humpel kød

Skær det i terninger, steg det på panden med løg og grøntsager

Skær det i terninger og put det på tandstikker som små spyd til madpakkerne

Som fyld i en gratin, en tærte eller en salat

I skiver på en rugbrødsmad

Tørt brød
Skær det i terninger og rist det til croutoner

Opblød det og brug det i fars

Riv lidt ost over og rist det i ovnen til lune ostebrød

Moden frugt

Skær det i terninger og blend det sammen med isterninger, evt. lidt ingefær til en smoothie

Skær det i terninger, hvis du ikke kan nå at bruge det og put det i fryseren til en smoothie

Kog det til grød eller mos, frys det ned eller lav trifli eller syltetøj af det.

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag hver måned grønne tips og inspirerende historier om mennesker, der skridt for skridt går i en grønnere retning.

Tak for din tilmelding