Der er andre måder at få flere penge på end at arbejde mere og tjene mere. Man kan f.eks. bruge mindre eller bruge anderledes.

Jeg har det seneste år lagt mit liv om på en række punkter og især tre ting har nu gjort, at jeg har ca. 3.500 kr. mere hver måned  – det er vel at mærke skattefrie kroner, hvilket vil sige, at jeg skulle have tjent omkring det dobbelte for at opnå samme beløb.

1. Jeg har skiftet min gamle bil ud med en lille ny, der bruger mindre brændstof og koster mindre i grøn ejerafgift. Jeg bruger ca. 7.000 kr. mindre i benzin og sparer ca. 6.000 om året i grøn ejerafgift. Samlet besparelse: 13.000 kr.

2. Jeg lejer mit hus ud i sommerferien og de øvrige ferier, hvor vi ikke er hjemme. Det maksimale skattefrie beløb man må leje ud for er 24.000 kr.

3. Jeg har brugt 1 time på at gennemgået mine forsikringer og er dermed kommet ned på en årlig forsikringspræmie på omkring 18.000 mod 24.000 kr. før.

Alt i alt er det ca. 43.000 skattefrie kroner jeg ‘tjener’ år efter år. Og så er jeg slet ikke begyndt at regne på hvad det betyder at jeg nu f.eks. ikke smider mad ud, at jeg to gange årligt tager på loppemarked og alle de andre ting, jeg har ændret. Nu kigger jeg på mine bankkonto og undersøger om jeg også skal skifte bank….