Bryllupper, barnedåb, konfirmationer, runde fødselsdage, jubilæer. Der er begivenheder i løbet af livet, der kræver noget særligt, og her kan man nemt blive ’smittet’ af, at det kræver en hel masse til en fantastisk – ofte særlig (høj) pris.

Tænk eksempelvis på en brudebuket. En almindelig flot blomsterbuket kan som regel fås til mellem 200 og 400 kroner. Hvis man bestiller en brudebuket, koster den hurtigt 1.200 kr. En brudekjole koster typisk også meget mere end en almindelig flot kjole.

Invitationer, pynt, mad – alt kan gentænkes og gøres på en anden måde.

Da jeg blev gift, bad jeg f.eks. alle mænd om at medbringe en sommerblomst til brudebuketten. En veninde stod i døren, tog imod og svingede buketten sammen i sidste øjeblik. Det var ikke for at spare, men det er bare et eksempel på, at løsningerne ofte bliver mere kreative og mere personlige, hvis man prøver at tænke lidt anderledes. Min brudebuket var personlig, og jeg vidste at hver eneste mandlige gæst havde tænkt på mig og udvalgt en blomst specielt til mig. Det var en glæde og et eksempel på, hvordan man kan tænke kreativt og nogle gange få noget helt specielt ud af det.

Søg på DIY wedding på internettet, og opdag et hav af inspirerende (og nogle meget amerikanske) sites med ideer til alt fra bordkort og blomster til kjoler etc.

www.diywedding.org

www.squawkfox.com/2011/11/21/wedding

Min søn blev konfirmeret i foråret. Vi havde lejet et telt, og han ønskede sig helstegt pattegris. Et tjek hos diverse slagtere lagde prisen på ca. 150 kr. pr. kuvert, og med ca. 50 gæster løb det jo op – sammen med alt det andet. Men så gik fru Nojsom i aktion. På nettet fandt jeg en pakke-løsning med en køletrailer, en økogris, grill, kul og kniv. En kollegas mand påtog sig tjansen som grillmaster, og på den måde kom prisen ned på ca. det halve for nøjagtig det samme projekt. Blot som eksempel på, at der som regel er alternativer til det første, man kommer i tanke om. Især hvis man er rede til selv at gøre en ekstra indsats.

Vi havde også brug for et par hjælpere i køkkenet. Igennem årene har jeg af og til tilbudt mig som køkkendame, når mine veninders børn skulle konfirmeres, uden at jeg stod på gæstelisten. Det har været hyggeligt at følge med i en af familiens store fester, og nu hvor det var vores tur, havde jeg ingen problemer med at spørge om hjælp. Drikkevarer købte vi løbende over nogle måneder, hver gang vi faldt over et godt tilbud på champagne, øl, vin og sodavand og fik altså også det til en god pris. Pynt var blomster og grene fra haven og skoven. Noget så enkelt som rosenblade strøet ud over dugen kombineret med grønne bøgegrene fra skoven. Duge var en kombination af det billigste hvide stof i lange baner, købt hos Ikea, og som jeg efterfølgende kan bruge til andre fester (og i sidste ende til klude, gardiner i drivhuset med mere). Service, termokander, fade etc. lånte vi på mit arbejde. Et større planlægningsarbejde og en del mere arbejde til alle involverede, men altså også noget billigere, end hvis vi bare havde taget den slagne vej.

Pointen er: Gør det lidt anderledes. Involver folk omkring dig. Planlæg, og lad være med at blive ’smittet’ af, at fordi en kage kaldes en bryllupskage eller en buket en brudebuket, så skal der lige et ekstra nul bagved prisen.