Spar tid og penge og køb dagligvarer på nettet

Jeg har længe gerne villet prøve at skabe et overblik over om det kan ‘betale sig’ at købe ind på nettet. Når jeg skriver ‘betale sig’, så tænker jeg både prismæssigt og tidsmæssigt.

Det koster lidt ekstra at købe ind på nettet – der er for nogle selskabers vedkommende fragten og så virker det også som om de helt store slagtilbud stadig ikke findes på nettet. Hvis man er god til at lave systemer og ved, at man f.eks. drikker syv liter mælk om ugen, spiser to poser pasta og bruger en halv toiletrulle, så er det super fedt at handle ind på nettet. Sådan en vil jeg gerne være – omend jeg ved, at jeg aldrig bliver super systematisk. Men som enlig, med et travlt job, to børn, en del fritidsinteresser, så er tid noget af det, jeg gerne vil have mere af og som jeg også gerne vi være nøjsom med. Hertil kommer, at jeg ALTID som i ALTID kommer hjem med mere end det jeg skulle købe, når jeg handler i en fysisk butik. For mig er der derfor penge at spare her.

Jeg har handlet på nettet hos nemlig.com, IRMA, save-a-lot og OSUMA.

De har hver især deres fordele og ulemper, som jeg ser det.

Irma.dk er Irma – der er masser af økologi, kvalitet og lækre varer. Varerne bliver bragt til døren på et nærmere bestemt tidspunkt. Hvis man køber for over 400 kr. er der gratis levering.

nemlig.com har et kæmpeudvalg også af lækre delikatesser fra f.eks. Slagter Lund, Lagkagehuset, Løgismose m.m. Mange af varerne er dog ret dyre. Det geniale ved nemlig.com er dog deres madplaner, der integrerer sig med dine øvrige indkøb, så den f.eks.tager højde for, at du allerede har købt tomater. Opskrifter tilsendes i pdf-form sammen med fakturaen.Bruger man tiden, det tager til at starte med er der mange penge og meget tid at spare. Fragten koster 39 kroner.

www.Save-a-lot.dk  er et lidt anderledes koncept. De har rigtig gode priser, fordi de i princippet er en engrosbutik. Det vil sige, at man i gennemsnit sparer 35% på sine indkøb. Det kræver dog, at man er medlem, hvilket koster 79 kroner om måneden, ligesom fragten koster 49 kr. Hertil kommer, at save-a-lot kun sælger kolonialvarer – altså ikke friske og frosne ting. Men har man overskuddet til en gang om måneden at sætte sig ned og bestille flåede tomater, mel, toiletpapir, hygiejnebind, salt, sukker m.m. og så være indstillet på, at supplere op med friske varer, så er der penge at spare. Når der ikke er friske varer er der heller ikke samme krav til time-til-time levering.

Osuma.dk
Osuma leverer i hele Danmark for 29 kr. i fragt og leveringstiden er meget fleksibel. Det er et samarbejde med en del af COOPs butikker, der ligger bag OSUMA og de sælger derfor bl.a.kædens X-produkter. Stort udvalg, meget økologi, overskuelig hjemmeside.

 

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg benytter mig af muligheden for at handle ind på nettet . Det kræver dog lige lidt ekstra tid i starten. Hvilken butik jeg vælger kommer til at afhænge af det konkrete behov jeg har.

2 Replies to “Spar tid og penge og køb dagligvarer på nettet”

 1. Jeg laver madplaner for en uge af gangen og handler dermed en gang i ugen. Så jeg tænkte at det var forholdsvis nemt at sammenligne mine indkøb med hvad det ville koste online. Jeg prøvede osuma for at se om det var billigere. Jeg tog de billigste tilsvarende varer og tilbud der var bedre end dem jeg fandt i butikkerne. Osuma havde f.eks. ikke kirsebær eller ferskner, så der valgte jeg en vare der kostede præcist det samme. Osuma var 220 kr. dyrere end mine lokale butikker (rema 1000 og lidl). Jeg købte flest dagligdags varer, så jeg var ikke i Kvickly denne gang, det kan godt betyde lidt.

  Jeg brugte 1,5 time på indkøbsseddel og det at handle. Jeg cyklede, så det kostede allerhøjest 10 kr. i vedligehold. Dvs. jeg fik en timeløn på 280 kr. for at købe ind, ved at vælge de fysiske butikker.

  Der er sikkert mange andre grunde til at, det at købe ind online, er nøjsomt, men prisen på varerne er i hvert fald ikke en af dem.

  Mvh.

  Peter

  1. Tak Peter, hvor er du tjekket! Nej, jeg synes også det er alt for dyrt at købe varer ind på nettet – besparelsen for mig ligger mest i at jeg ikke køber så meget, som alt det jeg bliver fristet af hvis jeg er der fysisk. kh Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.