Jeg har længe gerne villet prøve at skabe et overblik over om det kan ‘betale sig’ at købe ind på nettet. Når jeg skriver ‘betale sig’, så tænker jeg både prismæssigt og tidsmæssigt.

Det koster lidt ekstra at købe ind på nettet – der er for nogle selskabers vedkommende fragten og så virker det også som om de helt store slagtilbud stadig ikke findes på nettet. Hvis man er god til at lave systemer og ved, at man f.eks. drikker syv liter mælk om ugen, spiser to poser pasta og bruger en halv toiletrulle, så er det super fedt at handle ind på nettet. Sådan en vil jeg gerne være – omend jeg ved, at jeg aldrig bliver super systematisk. Men som enlig, med et travlt job, to børn, en del fritidsinteresser, så er tid noget af det, jeg gerne vil have mere af og som jeg også gerne vi være nøjsom med. Hertil kommer, at jeg ALTID som i ALTID kommer hjem med mere end det jeg skulle købe, når jeg handler i en fysisk butik. For mig er der derfor penge at spare her.

Jeg har handlet på nettet hos nemlig.com, coop.dk og OSUMA.

De har hver især deres fordele og ulemper, som jeg ser det.

coop.dk er Irma – der er masser af økologi, kvalitet og lækre varer. Varerne bliver bragt til døren på et nærmere bestemt tidspunkt. Hvis man køber for over 400 kr. er der gratis levering.

nemlig.com har et kæmpeudvalg også af lækre delikatesser fra f.eks. Slagter Lund, Lagkagehuset, Løgismose m.m. Mange af varerne er dog ret dyre. Det geniale ved nemlig.com er dog deres madplaner, der integrerer sig med dine øvrige indkøb, så den f.eks.tager højde for, at du allerede har købt tomater. Opskrifter tilsendes i pdf-form sammen med fakturaen.Bruger man tiden, det tager til at starte med er der mange penge og meget tid at spare. Fragten er afhængig af tidspunkt, men er helt ned til kr. 9 kr..

Osuma.dk
Osuma leverer i hele Danmark for 29 kr. i fragt og leveringstiden er meget fleksibel. Det er et samarbejde med en del af COOPs butikker, der ligger bag OSUMA og de sælger derfor bl.a.kædens X-produkter. Stort udvalg, meget økologi, overskuelig hjemmeside.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg benytter mig af muligheden for at handle ind på nettet . Det kræver dog lige lidt ekstra tid i starten. Hvilken butik jeg vælger kommer til at afhænge af det konkrete behov jeg har.