Det er nemt nok at spare penge ved stoppe med at hive pungen op af lommen i et stykke tid. Men det er de tilbagevendende månedlige udgifter, der virkelig betyder noget. Så det er dem, man skal have et grundigt kig på, hvis der skal ændres noget grundlæggende.

De fleste af os får ikke set med kritiske øjne på de månedlige udgifter – fordi betalingerne kører automatisk og fordi vi har vænnet os til at sådan er det nu engang.

Men de månedlige udgifter er et af de mest gavnlige områder at tage fat på, fordi det kan spare dig masser af penge, måned efter måned.

Vil du i gang? Her kommer toppen af isbjerget:

Mobiltelefon
Ja, det er en jungle, men du bør jævnligt se om dit behov – altså de minutter du har talt, mathcer det du egentlig betaler for. For mig eget vedkommende har jeg høvlet 300 kr. af pr. kvartal ved at ændre mit abonnement.

Fastnet telefon
Jeg har ingen og har ingen anelse om, hvorfor nogle stadig har en eller hvorfor man overhovedet stadig kan få en. Drop den, hvis du har en.

Internet
Betaler du hvad du har brug for. Skal du som jeg bare surfe på nettet og skrive mails, så kan det måske betale sig slet ikke at have andet internet end den datatrafik du kan få via din telefon og så benytte den som ’hotspot’.

Her kan man spare op til 300 kr. pr. måned.
TV
Jeg sagde den ’store pakke’ op for nogle måneder siden og beholdt kun børnekanalerne (til min datter) sportskanalerne (til min søn) og så de danske til mig selv. Film låner vi via bibliotekernes filmtilbud www.filmstriben.dk

Over  150 kr. at spare pr. måned.

Fitness-medlemskab
Fitness-klubberne tjener kassen på alle dem, der betaler for medlemskab, men aldrig bruger det. Hvad er det egentlig du vil have? En sund og stærk krop. Det behøver du ikke at lugte til andre folks sved og betale en masse penge for at få.

Løb i skoven, på stranden, lav armbøjninger på en bænk, på terrassen. Der findes masser af gratis muligheder derude. Lav en løbeklub med naboerne.

Medmindre dit fitness-abonnement giver dig reel værdi, så stop det.

El
For at spare penge hver måned, er vi nødt til at ændre vores vaner. Sluk lyset og elektronikken, når de er nødvendigt.

Skru en eller to grader ned for varmen.
Sluk lyset.
Hvorfor skal modemmet til internettet f.eks. være tændt om natten?
Tør tøjet i vinden i stedet for i tørretumbleren.
Skift til sparepærer
Anskaf elspareskinner
Overvej timere på noget af dit lys
Skift energislugere ud med energimærke A – køleskab, fryser, tørretumbler, opvaskemaskine
Se i øvrigt flere el-sparetips her 

Medicin
Sørg for altid at få de billigste mærker/kopiprodukterne på apoteket.

Biler
Olieskift og regelmæssig vedligeholdelse kan være ude af din liga, men man kan i det mindste vaske bilen selv, alternativt vente til efter kl. 21. om aftenen, hvor Shell tilbyder det til halv pris.

Forsikringer
Gør det til en vane en gang om året at kontakte konkurrerende forsikringsselskaber og bed om et tilbud. Sidste gang jeg gjorde det sparede jeg 6.000 kr. pr. år. 

Abonnementer
Får du læst avisen? Magasinet, du abonnerer på?

Findes der alternativer? F.eks. har jeg sagt mit hundedyre abonnement på amerikanske Vanity Fair op. Magasinet koster op til 125 kr. i butikkerne pr. nr. Nu downloader jeg det på min ipad og får det til omkring 25. kr. pr. nr.