Friske krydderurter er jeg storforbruger af – og er den ene ting alle kan have i deres vindueskarm. Køb enten gode store bøtter på planteskolen og pas dem godt eller så dem fra frø. Her har jeg bredbladet persille og basilikum på vej
– og som altid karse i flere stadier.
Må jeg derudover anbefale hjemmedyrkede spirer på under en uge!
Det er såre simpelt, billigt og fylder ikke ret meget, et lille glas spirer rækker langt. Jeg har købt en pose lucernefrø i helsebutikken til kr 29,75 for 200g. Jeg har måske brugt 30-40g på et KÆMPE glas spirer, der blev tre-fire gange så mange som er i en alm. bakke fra supermarkedet. Man kan vist bruge alle mulige salgs frø og bønner til spiring. Her er fremgangsmåden (på engelsk)
http://pinterest.com/pin/421157002623587844/
og
http://honestfare.com/windowsill-sprouting-through-the-winter/
God fornøjelse
Fantastisk idé – jeg gjorde det også engang, men må igang igen!
Lægger lige den ide på Facebook en af dagene også 😉
Jeg har megen glæde af frø købt i Lidl. Det er små runde “puder” indeholdende frø. Man lægger puden ovenpå en potte jord, vander, og i løbet af få dage spirer de, og bliver snart til en kraftig plante. de skal dog have masser af vand for at overleve. Jeg bruger især basilikum. Jeg havde min basilikum i et helt år, hvor jeg klippede og klippede, og der kom hurtigt nye skud.Frøene koster ca. 10 kr, og der er 5-6 puder i.
🙂