I januar får mit spisekammer og skufferne med kolonialvarer en ordentlig omgang.
Jeg bager knækbrød af diverse kerne- og frørester, vi spiser bulgur i stedet for ris, dåser med oliven, kokosmælk og tomater kommer til live. Jeg laver pastasalater af diverse pastaposer, melrester af spelt, durum, ølandshvede og fuldkornsmel bliver til boller og brød, jeg laver chutney af moden frugt, eddike og sukker og masser af krydderier. Torskerognen på dåse ristes på panden til frokost, små olier med trøffel, chili og basilikum bliver til dressinger sammen med bunden af en honningkrukke og citron, kikærter og bønner til fyld i gryderetter eller til skønne hummus’er i mange farver, nødder knækkes, popcorn poppes. Alle de mange forskellige the’er vi har, bliver drukket. Skønt at vide, at ikke noget går til spilde, fordi det bliver for gammelt – og hvert år overrasker det mig, at der ofte er mad til flere uger. Madbudgettet i januar synker betragteligt og så kan de penge bruges på noget andet sjovt.