Louise og Emile er netop flyttet i hus. Et rækkehus de har købt, selvom de –  ifølge de fleste banker – med deres indtægt  slet ikke har råd. Men parrets hidtidige livstil har overbevist banken om, at de kan leve på en sten. Nojsom.dk har besøgt dem for at høre, hvordan de gør.

Rækkehuset ligger i et skønt kvarter i et af nordsjællands bedste områder. Her bor Louise, Emile og deres to døtre. Indtil for kort tid siden boede de i lejlighed, men drømmen om en have har længe luret i deres baghoveder og nu er drømmen realiseret.

”Det tog lidt ’bankshopping’ at overbevise banken om at vi har råd, ” fortæller Louise, der er selvstændig indenfor automatikbranchen. Hendes mand Emile er sosu-assistent.

”Men efter at de havde set vores budgetter og set, hvad vi kan leve for, så har vi fået dem overbevist. ”

Og der er ingen tvivl i Louises sind – levede de ikke nøjsomt, kunne de aldrig have haft råd til det liv, de har. Huset er spækket med loppefund, arvestykker og ting, der er købt til halv pris.

”Vi boede i en årrække i Senegal og da vi kom hjem derfra havde vi praktisk talt kun to kufferter med tøj og ellers ingenting. Det første lange stykke tid brugte vi på at finde møbler og andre ting, vi manglede. ”

Hun fortæller at den lokale genbrugsplads var en guldgrube.

”Hver mandag var der f.eks. fuldt funktionsdygtige B&O fjernsyn. Vi har fundet spiseborde, Eva Trio gryder, glas, tallerkner og på de lokale loppemarkeder fandt vi det lækreste børnetøj i de skønneste mærker,” siger Louise og fortsætter:

”Sofaen købte vi brugt af naboen og pigernes barne- og klapvogne var stærkt nedsatte demomodeller,” siger hun.

Med to små døtre ville de fleste nok umiddelbart tænke, at det var en stor udskrivning.

”Men min pointe er, at det ikke behøver at være en stor udskrivning at have børn. Loppemarkeder, genbrugspladser og Den Blå Avis, så er man langt med udstyr, tøj og legetøj. Vi har stort set kun købt mad og bleer til fuld pris. Alt andet har vi fået eller købt på anden måde. Det er nøjsomhed,” fortæller hun.

Gaver er en anden ting, Louise altid har øjnene åbne overfor.

”Jeg holder altid øje med, hvad jeg kan bruge til gaver, når jeg går på loppemarkeder. I løbet af hele året køber jeg bøger, spil, Sylvanian Families, Barbiedukker. Så har jeg til pakke julekalendrene og til når børnene skal til fødselsdag,” siger hun.

Et godt råd i den forbindelse er at købe stort ind.

”Hvis man siger at man gerne vil købe en hel kasses af f.eks. Sylvanian Families, så får man det til en helt anden pris end hvis man køber én ting ad gangen,” siger hun.

Louise er også typen, der bruger den ekstra tid, det tager engang imellem at gennemgå familiens forsikringer og forhandle sig frem til nye og bedre priser.

I det hele taget er hun ikke bange for at spørge og forhandle sig til en god pris.

”Vi drikker ikke meget vin, men når vi gør, skal det være ordenligt. Og det lykkes mig gang på gang, at forhandle god vin ned i pris Irma, selvom det egentlig ikke er på tilbud. Så der er mange lavhængende frugter at hente, ” siger Louise.

Det er svært at regne sig frem til, hvor mange penge familien sparer om måneden, men en ting er sikkert.

”Vi kunne aldrig leve på den her måde, hvis vi betalte fuld pris for alting,” slutter hun.

Grunden til at familien overhovedet fik råd til hus var en kombination af god finansiel rådgivning og en nøjsom livsstil.

“Den finansielle rådgivning og det at vi kunne bevise, at vi var I stand til at bo på en sten gjorde, at den nye bank godt kunne se at økonomien så fornuftig ud. ”

I disse dage, hvor foråret så småt er på vej er glæden over det nye hus ekstra stor.

Et drivhus, en trampolin og en sandkasse står i haven og venter på at blive taget i brug.