Jette og familien sparer penge i hverdagen

Jette og familien sparer penge i hverdagen

Jeg bliver så glad, når jeg får mails og beskeder fra nøjsomme læsere rundt omkring i hele landet. Men denne mail fra Jette fra Aalborg fik mig godt nok til at snappe efter vejret. Efter at Jette systematisk har gået alle familien udgifter igennem og bl.a. er begyndt at lave madplan sparer familien 20.000 kr. om måneden. Det lyder helt vildt. Men her er hendes fortælling.

“Jeg er lærer, mor til fire børn, de tre er hjemmeboende endnu. Jeg har siden sommer været på “forbrugsstop”.  Jeg fik simpelthen nok af forbrug i alle mulige afskygninger. Processen har været i et langsomt flow over de sidste år, og det er så sjovt, at finde et site, der netop skriver om de samme ting, som jeg selv er igennem. Underligt som tingene af og til passer sammen.

Jeg begyndte efter sidste sommer at “forfølge” vores penge. Hvor gik de egentlig hen? Vi har to gode lønninger, min er en lærerløn. Min mand får udbetalt ca. 4000,- mere end mig om måneden. Så vi mangler ikke noget, men har nok samme indtjening som rigtig mange mennesker, her hvor vi bor.

Jeg meldte os ud af alt muligt i sensommeren, lige fra Danmark, ekstra forsikring, fastnettelefon, fitnessklub og lign. Jeg begyndte at hæve 1200,- til hver uge i madpenge. Lave madplan og kun handle to gange om ugen. Vi spiser sundt og almindeligt, har en-to dage med grød eller grøntsagssuppe/ eller rugbrød med fiskepålæg. Jeg bager nu alt vores hvide brød, hvilket også sparer penge. 1200,- lyder ikke af meget. Men jeg handler stort ind én gang først på ugen i Netto. Her bruger jeg ca. 600-700,- hvilket dækker det meste til ugen. Resten af beløbet bruges så med stor fornøjelse én gang hos fiskehandleren, og hos slagteren. Pludselig betyder det intet at give 120,- for 4 stykker frisk laks, når jeg kan se, pengene ligger i pungen. Det skal nævnes, at vi altid har nydt havregrød og gryn til morgenmad, og ikke drikker købejuice. Men disse ting har vi aldrig gjort, så dette er ikke nyt for os. Vi drikker vand og har madpakker og et stykke frugt med;-)

Jeg har ikke købt tøj overhoved siden kun  en enkelt kjole i efteråret. Vores børn får kun nyt, når de mangler. Dette har vi egentlig altid praktiseret, nu gælder det også mig. Og det var åbenbart også hér, jeg kunne finde penge…

Jeg købte før i tiden hver uge Alt for Damerne, og hver måned Costume. Nu læses de på biblioteket.

I stedet for at møde veninderne på café, lokker jeg dem nu med en gåtur i skoven, og på hjemmebagt brød og kaffe hjemme bagefter. Selvfølgelig er der stadig plads til udskejelser, men som man først får dette nye system ind under huden, så bliver det nemmere og sjovere på denne måde. Og jeg føler Ingen afsavn ved vores nye levemåde.

Vores madbudget, og mit kuvertsystem (1200,- i kuvert til hver uge) har sparet os for utrolig mange penge. Når måneden begynder tænker jeg, at ca. 5000,- går til mad (4 gange 1200 plus lidt ekstra) Der efter sætter jeg 5000,- af til “det andet”. En gave, en tur på café, en biograftur med de yngste, en tandlægeregning, en cykellapning, skolefoto osv. Dette betyder, at vi faktisk (Sidder du ned?) kan spare HELE MIN INDTJENING hver måned!! Dvs. 20.000,- kolde kontanter hver måned!!!

Dette har vi nu gjort siden august, og bortset fra at vi ikke gjorde det i december (så var alt dækket i den dyre måned) ja, så er resten puttet i banken.

Det er vildt, hvad man kan spare, når man har øje for det;-)

Sparer penge i hverdagen.

Dette indlæg har 12 kommentarer

 1. Det lyder fantastisk, – med en enkelt undtagelse;
  Jeg synes godt nok, det var en dårlig idé at opsige sygeforsikringen! Tre hjemmeboende børn – nogen tid kan de jo være med på fars eller mors, og bagefter få deres egen, også selvom de i mellemtiden har fået allergi eller andet, der medfører livslangt medicinforbrug. Tilskud til briller og tandlæge ryger også nu. Og med et, der er flyttet hjemmefra, må forældrene begynde at være i den alder, hvor de ikke længere vil kunne melde sig ind i danmark, hvis noget går skidt…personligt er “spildte“ forsikringspenge noget, jeg gerne betaler.

 2. Mange familier bilder sig nok ind, at de er nødt til at have to indkomster. I min familie har vi stort set altid kun haft en. Derfor bliver jeg også lidt nysgerrig: Hvad skal pengene bruges til?

  Der er jo mange muligheder, men det er svært at bruge penge uden samtidig at forårsage forurening et eller andet sted. Hvis du blandt andet har nedsat dit forbrug af klima -og miljøhensyn, er det bedste du kan gøre måske at holde mere fri – hvis det altså kan lade sig gøre.

 3. Fantastisk spændende,at spare så mange penge i hverdagen,uden at føle afsavn over at have mistet noget:) Der kan vi alle lære noget og blive inspireret til en mere nøjsom livstil,med deraf følgende hurtigere afdrag af evt.lån eller mulighed for at holde mere fri!! Tid har jo også en stor værdi!

  1. Enig, Niels! Frihed er også det jeg vil “købe” for det jeg sparer.

 4. Syntes det er så flot at spare så mange penge, når man har mulighed for at bruge dem. Jeg har selv levet for ca. 3500.- pr md når alt er betalt, i nogen år. To voksne og tre børn. Det dækker mad, benzin, gaver, osv. Det kan godt lade sig gøre, uden vi mangler noget. Der er selvfølgelig mange ting vi godt kan tænke os, men det må blive ved tanken.

  1. spændende, tanya! har du ikke nogle gode tips og ideer du kan dele med os? kh Trine

 5. Det med at være nøjsom eller sparsommelig kender vi godt. Men da det er af egen fri vilje er det jo heldigvis en beslutning vi selv har taget. Jeg arbejder nemlig kun 25 timer og med 2 voksne, 3 børn på 20,16 og 13 så skal der lidt planlægning til. Elsker dog at få ” husholdningspengene” til række så langt som muligt. Så her er indført madplan og det virker bare. Vi er også de lykkelige ejere af et viktualierum, så der er plads til at opbevare de gode tilbud. Vores husholdning har vi sat til 4000 pr måned, for vi vil også rejse og har pt en på efterskole, hvilket ikke er gratis. Men for de 4000 lever vi ganske godt og varieret.
  Og når jeg skriver 4000 så er det til alt husholdning også shampoo, vaskepulver osv.
  Der går sport i at der måske er lidt til overs når måneden er slut

 6. Total dejlig læsning, som jeg klart vil tage til eftertænkning ;-D

 7. Jeg har været alene med to børn, og mit motto har været “Spar, hvor det ikke gør ondt, og det, der skal til, SKAL til!” I dag er jeg glad for, at jeg ikke turde skippe “Sygekassen Danmark”, som jeg også har en billig rejseforsikring hos (datter med familie i USA), og som jeg betragter som lige så vigtig som hus- og indboforsikring. Når jeg mangler, køber jeg tøj, der passer til mindst tre ting, jeg har i forvejen – og undgår fejlkøb. Jeg smider ikke noget væk, som kan bruges; tvunget af omstændighederne blev jeg en ørn til at reparere og se mulighederne for at udnytte noget, så jeg kunne bruge pengene på vigtigere ting. Jeg vil ikke sige, at jeg er nøjsom – jeg tænker mig om!

 8. Hej
  Nøj hvor jeg bliver inspireret af at læse alle de gode svar/kommentar.
  Pia

  1. Dejligt at vide, tak.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk menu