Ny opskrift på rugbrød
Jeg har i lang tid selv bagt rugbrød. For min familie er der et par tusind at spare om året, men efterhånden var jeg blevet lidt træt af den gamle opskrift. En veninde præsenterede mig for nylig for en ny opskrift, som min familie og jeg er blevet helt afhængig af. Det er store, mørke rugbrød med en smag og duft af malt. Opskriften på at bage rugbrød kommer her:
Til to store brød.
DAG 1:
Surdej
1,5 liter vand
3 spsk. Salt
650 gr. Speltmel
650 gr. Rugmel
Røres godt op og står tildækket 12-24 timer
Dag 2:
2,5 dl. Vand
1 maltøl
3 spsk. Maltsirup
3 spsk. Honning
650 gr. Skårne eller knækkede rugkerner
Røres grundigt
Surdej tages fra til næste gang
Herefter blandes følgende i:
200 gr. Hørfrø
200 solsikke kerne el. græskarkerner
100 gr. Sesamfrø
Røres grundigt og fordeles i to forme og står tildækket 3 timer.
Bages på nederste rist i ovnen i 2 timer ved 180 grader
Har du ikke en surdej (og hvem har det?), så følg dette link, så kommer der en opskrift her fra Claus Meyer.
Super gode ting du skriver, tak for det 🙂
mht surdej, så kan man faktisk næsten altid købe surdej i en god helsekost og den er jo lavet på gode varer. Og så kan man bruge samme smukke surdejsglas til den surdej man tager fra (og drysser salt ud over) Easy 🙂