Frugt

  • Runken og næsten overmoden frugt blendes med vand, mælk eller yoghurt og f.eks. ingefær til en fyldig smoothie. Alternativt skæres frugten i grove tern og lægges i en frysepose, så der altid er basisingredienser til en smoothie.
  • Lav chutney af overmodne æbler, mango, blommer, ferskner eller nektariner. Der skal altid løg i samt eddike og sukker – og chili af varierende styrke. Chutney holder længe og kan bruges på en ostemad, til koldt kød, ris- og bulgurretter, samt – hvis den er stærk – til curries og andre sammenkogte retter. Endelig hitter et glas chutney som en hjemmelavet gave.
  • Kog frugten til grød eller syltetøj, eller frys den ned, til du har en større portion.
  • Modne bananer er geniale i kager, de søder og jævner

Grøntsager

  • Slatne grøntsager får nyt liv, hvis du skærer lidt af bunden og stiller dem i iskoldt vand.
  • Er de slet ikke til at redde, så skræl og kog dem, blend dem, og krydr dem til en fyldig suppe.