Frugt

  • Runken og næsten overmoden frugt blendes med vand, mælk eller yoghurt og f.eks. ingefær til en fyldig smoothie. Alternativt skæres frugten i grove tern og lægges i en frysepose, så der altid er basisingredienser til en smoothie.
  • Lav chutney af overmodne æbler, mango, blommer, ferskner eller nektariner. Der skal altid løg i samt eddike og sukker – og chili af varierende styrke. Chutney holder længe og kan bruges på en ostemad, til koldt kød, ris- og bulgurretter, samt – hvis den er stærk – til curries og andre sammenkogte retter. Endelig hitter et glas chutney som en hjemmelavet værtindegave.
  • Kog frugten til grød eller syltetøj, eller frys den ned, til du har en større portion.

Grøntsager

  • Slatne grøntsager får nyt liv, hvis du skærer lidt af bunden og stiller dem i iskoldt vand.
  • Er de slet ikke til at redde, så skræl og kog dem, blend dem, og krydr dem til en fyldig suppe.

Vær kreativ
Følg ikke opskrifter slavisk, men vær kreativ. Måske kan skallen af en citron, som du bruger saften af til noget andet, gøre det ud for det citrongræs, som står i opskriften. Måske har du sesamfrø på lager, men ikke nigellafrø, som der står.

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Modtag hver måned grønne tips og inspirerende historier om mennesker, der skridt for skridt går i en grønnere retning.

Tak for din tilmelding