Er I med på en udfordring?

Man kan ikke have alting i huset altid. Slet ikke I de mange små husstande, der er så mange af I disse år. Men der var jo lige dengang, hvor man skulle have gæster og man syntes det var vigtigt med trøffelolie, eller et helt bestemt krydderi, en særlig slags mel eller franske linser. Alle disse specialvarer ender ofte på hylden, når man har brugt den teskefuld, man skulle og ryger senere ud. I hvert fald har det hidtil været sådan her i huset.

Lige for tiden kører jeg et ”tøm-skabene-raid”. Det gør jeg ca. hvert halve år. Og det gælder fryser, køleskab og hele mit spisekammer. Er I da sindsyge, hvad jeg har af små mærkelige pastaposer, jeg købte i Italien i sommer, halvfyldte poser med ris af alle slags, dåser med bønner, krydderier, jeg ikke kan huske hvad skal bruge til, dåser med fiskepålæg. Fryseren er fyldt med bøtter af rester af varme retter, pålæg, poser med frosne grøntsager og så videre og så videre. NU VIL JEG HAVE DET TØMT.

Så jeg har besluttet, at vi kun spiser det vi har – og kun må supplere med friske mælkeprodukter, frugt og grønt. Foreløbig er der gået 14 dage og gradvist bliver skabe, hylder og skuffer tømt. Overblikket kommer og vi får mange sjove retter ud af øvelsen – ofte får vi flere retter til et måltid – og igen må jeg konstatere, at sådan en udfordring gør, at man bliver mere kreativ. Og ja – turene til supermarkedet er rigtig billige for tiden.

Kunne være sjovt, hvis nogle af jer vil være med og dele, hvad I får ud af det?

Spis rester.

 

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag hver måned grønne tips og inspirerende historier om mennesker, der skridt for skridt går i en grønnere retning.

Tak for din tilmelding