Mange af os har det dårligt med at smide mad ud – alligevel ender vi tit med at gøre det, fordi vi ikke ved, hvad vi skal gøre af vores rester og så bliver de for gamle. Her er et par tips til at få resterne i spil:
- Lav ikke en ny ret hver dag – suppler hellere dine rester med en salat, et spejlæg, en forret, en dessert – eller to slags rester, der til sammen kan mætte hele familien.
- Byg et basislager op: flåede tomater, tun på dåse, dåser med kikærter, poser med frosne bønner. Hav evt. spegeskinke/røget kød/ bacon i køleskabet, hvis du spiser kød. Det holder længe og giver god smag i meget små mængder. .
- Tøm grøntsagsskuffen en gang om ugen. Kog runkne kartofler, trætte gulerødder, indtørrede jordskokker, visne porrer og hvad der nu er. Blend det og fortynd med lidt vand og bouillon. Så har du en skøn suppe. Det halvgamle brød kan varmes i ovnen med reven ost på og serveres til.
- Giv halvvissen salat og slunkne gulerødder nyt liv: Skær bunden af dem, sæt dem i iskoldt vand i køleskabet – så liver de op igen.
- Følg ikke opskrifter slavisk, men vær kreativ. Måske kan skallen af en citron, som du allerede har liggende gøre det ud for citrongræs i opskriften, måske har du sesamfrø på lager, men ikke Nigellafrø, som der står – find selv på mere.
På denne hjemmeside er der en “tøm køleskabet” funktion. Den bruger jeg ofte, hvis jeg har en rest, af en råvare, som jeg ikke kan komme på en god idé til at bruge. På den måde får jeg også en ret varierret kost, fordi der er idéer, som jeg ellers ikke ville være kommet på.
http://www.dk-kogebogen.dk/