Min ovnlåge har i længere tid ikke villet lukke tæt. Det betyder noget for, hvordan den virker og helt sikkert også for, hvor meget strøm jeg bruger, når den skal igang.  Og i sidste uge skulle det så være. Som en refleks ledte jeg efter nummeret på en reparatør, men blev så indhentet af min nøjsomhed . Og jeg brugte herefter max. 5 minutter på at sætte mig ned og kigge lidt på, hvorfor det var at den ikke ville lukke. Det var børnesikringen den var gal med, tappen var knækket og forstyrrede noget andet. Og så gik der sport i det. På nettet fandt jeg den reservedel, jeg skulle bruge, bestilte den. Der var ovenikøbet også en videoguide til, hvordan jeg skulle udskiftet den og helt ærligt – der var tale om to skruer. Nu er den installeret og virker. Til en samlet pris på under 300 kr. En reparatør ville have kostet mindst det 3-4 dobbelte. Og nej, man kan ikke lave alting selv – jeg kan slet ikke! Men noget kan man måske?

Her er de links, jeg brugte:

Her købte jeg reservedelen: www.nettoparts.dk

Her så jeg en video om, hvordan jeg skiftede den ud: www. hvidevareprofessoren.dk

 

Måske kan man gøre det selv?